locks
pop up
art tour

Locks Pop Up Art Tour

Zijn werk trekt regelmatig de aandacht van de pers en ook in de hiphopscene bleef het niet onopgemerkt. Van 14 december 2018 tot en met 23 januari 2019 exposeerde Bas Steens alias Locks in expositieruimte De Kelder bij VRIJDAG, het huis van de amateurkunst voor Groningen. Op 18 januari gaf hij daarbij een exclusieve workshop.

Het was de eerste solo-expositie van Steens als onderdeel van de Locks Pop Up Art Tour. De tour startte in Groningen en reisde daarna door naar onder andere Amsterdam, Rotterdam, Tilburg en Breda. De expositie toonde illustraties, schilderijen, muurschilderingen en beschilderde jackets.

Locks

Steens (Amsterdam, 1996) studeert Illustratie en Animatie aan de AKV St. Joost in Breda. Zijn werk kenmerkt zich door uitgesproken frisse kleuren en super strakke lijnen, geïnspireerd door graffiti artists als Keith Haring, rappers als Tyler The Creator en het Nederlandse collectief Smib en kunstenaars als Jeremyville, Picasso, Takashi Murakami en Ricardo Cavolo.

Het werk van Steens is te zien op cd-covers, posters en in videoclips. Ook exposeerde hij in de stedelijke musea van Amsterdam en Breda, bij SMIB WORLD in Almere en op muurschilderingen in Gent en Tilburg.

Met trots kan ik zeggen dat op 14 december mijn allereerste solo-expositie zal openen in Groningen. Het is de eerste locatie uit vijf van mijn tour. Ik heb hier met hart en ziel aan gewerkt. Mijn beste werk tot dusver.

Bas Steens

Exclusieve workshop

Voor het project Moving Paintings beschildert Locks jassen die daarmee een reizend schilderij worden. Op 18 januari was het mogelijk om onder begeleiding van Steens zelf een moving jacket te maken. Tijdens de workshop nam hij je mee in het proces van het maken van een hand-beschilderde jas door middel van een leuke opdracht. Aan het eind gingen de deelnemers weg met een fris nieuw kunstwerk dat ze ook nog konden aantrekken!

Ik wil met mijn kunst zoveel mogelijk mensen bereiken. Om die reden vervang ik mijn canvassen en tekenblokken zo nu en dan door een jas. Op die manier hoop ik mijn werk, naast musea en galeries, te brengen op plekken waar het normaal gesproken niet komt.

Bas Steens
Busy Bee Pt. 2
instagram.com/locksthepainter
The Devil
Has Wi-Fi Too
instagram.com/locksthepainter
Moving Paintings
instagram.com/locksthepainter