Beginnersgeluk 16+

INSCHRIJVEN
Startdatum Tijd Dag(en) Locatie Aantal lessen Prijs
06 sep 2019 11:30 - 12:30 vrijdag Sint Jansstraat 7 19 60,00 90,00

Het allerleukste van muziek maken is samenspelen! Daar hoef je niet mee te wachten tot je je instrument tot in de puntjes beheerst. Onder het motto “alle begin is makkelijk” laat ik je ervaren dat je al kunt samenspelen zodra je een paar tonen kunt spelen!

Met mijn instrument, hobo en althobo, voel ik me thuis in verschillende genres: wereldmuziek (Haytham Safia Qu4rtet), lichte muziek (Noordpoolorkest), klassieke muziek (diverse orkesten en kamermuziek). Beginnersgeluk is open voor strijkinstrumenten, blaasinstrumenten, piano, accordeon en harp. Andere instrumenten in overleg.

Kom je samen muziek maken?

Hanneke Ramselaar

hobo

Docent hobo, Ieder Kind Muziek, Zoek Je Instrument en Het NNO inspireert

"Muziek maken is magisch: een verrijking voor lichaam en geest!"

Lesgeven bij VRIJDAG

Het leuke aan lesgeven hier vind ik de afwisseling: ik geef les aan leerlingen van alle leeftijden en niveaus, alleen, met zijn tweeën of in een groep. En dankzij de fijne ruimte en de goede ondersteuning van collega’s kan ik me helemaal concentreren op het lesgeven.

Als mijn leerlingen plezier hebben in het spelen, hun zelfvertrouwen toeneemt en ze niet alleen hun zwakke punten leren overwinnen maar ook hun sterke punten leren waarderen, dan is mijn missie geslaagd.

Trots op!

Samen met een aantal collega's zit ik in het project Ieder Kind Muziek. Kinderen uit achterstandswijken leren onder schooltijd een instrument bespelen. Het is ongelooflijk wat voor resultaat we bereiken. Bij presentaties zijn de ouders altijd heel verrast. Hoogtepunt in 2013 was een optreden tijdens Swingin'Groningen, onder de naam Stadskabaal. Een geweldig evenement!

Ook trots ben ik op de docentenconcerten, waar we laten zien dat we behalve docent ook uitvoerend musici zijn in alle denkbare genres.

Favorieten

Er zijn heel veel mensen die mij inspireren. Ik noem er een paar. Op mijn eigen vakgebied is Han de Vries een voorbeeld wat betreft muzikaliteit. Van Koen van Slogteren heb ik veel geleerd op het gebied van lesgeven. Voor virtuositeit heb ik veel gehad aan de masterclasses van Omar Zoboli. Violiste Janine Jansen houdt met haar ogen en bewegingen contact met elke musicus van het orkest; ze verbindt iedereen met elkaar en ze tilt iedereen als het ware op. Choreograaf Sidi Larbi Cherkaoui laat zien dat je in de meest uiteenlopende samenwerkingsverbanden toch je eigenheid kunt behouden. Pina Bausch deed mij inzien dat je ook als hoogbejaarde amateur nog de sterren van de hemel kunt spelen.

Opleiding

Na een universitaire studie Algemene Literatuurwetenschap heb ik hobo gestudeerd bij Han de Vries aan het Conservatorium van Amsterdam.

Meer
Naast het lesgeven treed ik op, alleen of met een duo, trio, kwartet, groter ensemble of orkest. Ik arrangeer veel voor het Haytham Safia Qu4rtet, waar ik ook hobo en althobo in speel, en soms dirigeer ik en doe ik aan cultuureducatie.

Verder ben ik solohoboïste van het Noordpool orkest, het lichte muziek orkest van het Noorden dat vooral artiesten begeleidt uit de wereld van jazz, pop, rock, cabaret enzovoorts.

Wil je graag muziek maken, maar vind je de cursus te duur? Je kunt mogelijk aanspraak maken op korting of subsidie. Klik hier voor de voorwaarden.

Ontdek nog meer

Deel deze pagina

Blijf op de hoogte

Kies je nieuwsbrief
  • Cursussen, routes, workshops en meer
  • vraag & aanbod voor en door het amateurveld
  • Beleid & organisatie 2 x per jaar
Heb je een vraag?

Verplicht veld