Kunstkanjers beeldend.JPG Kunstkanjers Theater.jpeg

Kunstkanjers beeldende kunst 12-20 jaar

INSCHRIJVEN
Startdatum Tijd Dag(en) Locatie Aantal lessen Prijs
09 nov 2019 13:30 - 15:30 zaterdag Walstraat 34 10 120,00

Zit je op het voortgezet speciaal onderwijs en wil je je verdiepen in het maken en spelen van theater en het maken van beeldende kunst? Dan is deze route iets voor jou! Onder begeleiding van een beeldend kunstenaar en een theatermaker ga je spelen en maken en ontdek je wat je mooi, leuk en spannend vindt. Omdat deze route speciaal voor jongeren uit het voortgezet speciaal onderwijs wordt aangeboden, is er extra aandacht en begeleiding voor elke cursist om tot ontwikkeling te komen.

In het beeldend atelier maak je onder leiding van een beeldend kunstenaar-docent kennis met meerdere beeldende materialen en technieken waarmee je je eigen beeldtaal verder kunt ontwikkelen. Bij Theater vormen spelplezier en samenspel de basis. Je maakt kennis met acteren en ontdekt hoe je je jezelf in verschillende rollen kan laten zien op het toneel.

Akke de Groot

Docent Beeldend bij Kinderwerkplaats en Vrije Inloop

"Ieder kind een kunstenaar."

Lesgeven bij VRIJDAG

Ik vind het heel inspirerend om met kinderen te werken. Ze zijn leergierig, nieuwsgierig en enthousiast en dat ben ik ook! Samen met hen op onderzoek uitgaan vind ik het leukste dat er is. De vragen die opborrelen, de verwondering om de dingen die we ontdekken, het maken van eigen creaties. Iedere keer gebeuren er weer nieuwe en onverwachte dingen.

Trots op!

Veel kinderen weten de Vrije Inloop te vinden, ze komen bij ons ontdekken wat er mogelijk is op beeldend, muzikaal en theatraal vlak. Kijken wat ze leuk vinden en waar ze goed in zijn.  Ik kan de kinderen zien groeien, daar ben ik trots op!

Favorieten

Op educatief gebied laat ik mij onder andere inspireren door instellingen en projecten als Villa Zebra, Art Basics for Children, Reggio Emilia en Stichting Toeval Gezocht.Daarnaast put ik inspiratie uit het werk van verschillende kunstenaars; van filmmakers tot schilders en van muzikanten tot dichters. Ik houd van interdisciplinair werken.  

Opleiding

Docentenopleiding Beeldende Kunst en Vormgeving aan Academie Minerva.

Meer

Ik werk in het Groninger Museum als museumdocent en ontwikkel als zelfstandig kunsteducator en beeldend kunstenaar verschillende projecten voor het basis- en voortgezet onderwijs. Daarnaast ben ik erfgoedjuf waarbij ik projecten ontwikkel en uitvoer voor diverse erfgoedinstellingen.Naast alle educatieve werkzaamheden maak ik zelf ook eigen werk in mijn atelier.

Ontdek nog meer

Deel deze pagina

Blijf op de hoogte

Kies je nieuwsbrief
  • Cursussen, routes, workshops en meer
  • vraag & aanbod voor en door het amateurveld
  • Beleid & organisatie 2 x per jaar
Heb je een vraag?

Verplicht veld