lezing henry alles

Lezing Henry Alles

Op 19 april 2018 gaf kunstenaar Henry Alles de tweede lezing over interdisciplinair werken. De lezing was onderdeel van de serie Gemengd Bedrijf bij VRIJDAG, het huis van de amateurkunst voor Groningen.

Alles (1965) verzeilde na zijn studie Zoetwater Ecologie in de wereld van beeldende kunst en theater. Hij is autodidact, maar studeert momenteel voor een master Theatre Practices aan ArtEZ University of the Arts in Arnhem. Alles woont in Groningen en Arnhem.

Aanvankelijk organiseerde Alles concerten en produceerde hij films, geluidskunst, kunstconcepten en zelfs kunstlolly's. Van 2005 tot 2015 is hij artistiek en uitvoerend producent bij theatergroep de PeerGrouP.

In 2014 in was Alles artistiek leider van het in de kanaalstreek spelende Once upon a Time in het Veen. Sergio Leone meets de Veenkolonieën compleet met smalspoor en stationnetjes. In de PeerGrouP voorstellingen spelen het platteland en de geschiedenis een belangrijke rol.

Landschape Labs

Zijn aandacht voor het landschap en het lokale is ook zichtbaar in de door hem vanaf 2015 geinitieerde mobiele kunstenaars verblijfplaatsen (P.A.I.R.) en Landscape Labs (T.A.I.R).

Gemengd Bedrijf

De lezing van Alles was de tweede uit de serie Gemengd Bedrijf over interdisciplinair werken, waarbij vier kunstenaars kwamen vertellen over hun werk, werkwijze, referenties en inspiratiebronnen. Kunstenaar Bert Scholten beet op 22 maart 2018 het spits af met de eerste lezing. De volgende twee lezingen werden gegeven door Klaske Oenema (17 mei 2018) en Esther Kokmeijer (7 juni 2018).

Once Upon a Time in het Veen
landscapelabs.nl