Lezing Albert Westerhoff

Op donderdag 10 oktober 2019 gaf kunstenaar Albert Westerhoff de eerste lezing uit een serie lezingen over sculptuur, schilderen, installatie, tekenen en kunst in openbare ruimte. Kunstenaars van nu vertellen in deze serie over hun werk en beweegredenen. Als bezoeker van deze lezing ben je als je dat wilt ook deelnemer, vraag wat je wilt!

Albert Westerhoff probeert in zijn atelier het plezier dat hij vroeger had met speelgoed te herontdekken. Destijds is er veel speelgoed gesneuveld en hij deed zijn best er weer nieuwe figuren van te construeren. Gelukkig heeft hij tegenwoordig meer vaardigheid. In essentie zijn de sculpturen assemblages: Albert verzamelt kitsch, kunst en speelgoed. Hij maakt mallen van fragmenten zodat deze in was kunnen worden gegoten. Deze was fragmenten worden samengebracht in een nieuw beeld dat in brons zijn uiteindelijke vorm krijgt. Hierbij is het ‘Homo Ludens’ principe zijn credo. Het door Johan Huizinga geformuleerde mensbeeld verwoordt het belang van het spe(e)lelement van cultuur en samenleving. Het spel is volgens de Nederlandse historicus een noodzakelijke voorwaarde voor het voortbrengen van cultuur.

Albert Westerhoff

Albert Westerhoff (Groningen, 1979) studeerde af aan de Academie Minerva in Groningen en exposeerde de afgelopen jaren meerdere malen bij Galerie With Tsjalling in Groningen. Zijn werk ‘Diggels van Dou’ waarbij hij archeologische vondsten transformeerde in smakelijke chocolade scherven was een prominent onderdeel van de Kunst manifestatie ‘Marker’ in de zomer van 2018.

http://www.albertwesterhoff.nl/

De volgende twee lezingen worden gegeven door Koen Taselaar (7 november 2019) en Erik Buijs (28 november 2019).

Mr. Busts
albertwesterhoff.nl
Fractus-Monstrus
albertwesterhoff.nl

Deel deze pagina

Heb je een vraag?

Verplicht veld