Lezing Erik Buijs

Let op: deze lezing is geannuleerd! 

Op donderdag 28 november 2019 geeft kunstenaar Erik Buijs de derde en laatste lezing uit een serie lezingen over sculptuur, schilderen, installatie, tekenen en kunst in openbare ruimte. Kunstenaars van nu vertellen je over hun werk en beweegredenen. Als bezoeker van deze lezing ben je als je dat wilt ook deelnemer, vraag wat je wilt!

De sculpturen van Erik Buijs variëren van duimgroot tot monumentaal. Het materiaal varieert van klassiek brons tot gegoten aluminium of Venetiaans glas, maar een beeld begint bij Buijs altijd in klei of was. Ze ontstaan vanuit de handen van de kunstenaar, als gedachten die een vorm krijgen. Het zijn figuren of vermenselijkte dieren, waaraan de handelingen die de kunstenaar tijdens het maakproces uitvoerde nog te zien zijn, in de vorm van vingerafdrukken of messneden.

Veel van Erik Buijs zijn beelden kijken je met een vragende of uitdagende blik aan. De figuren zijn vaak eigenzinnig en hebben sterke karaktereigenschappen, door hun abstraheerde, vreemd geproportioneerde fysiek. Dit wat lompe, kobolt-achtige voorkomen maakt de figuren stoer, maar gevoelig tegelijkertijd. Een aantal van zijn recente beelden zijn maar liefst 2,5 meter hoog en komen uit een 3d-lasercutter waar normaal superjachten uit rollen. Net als de kleinere kabouters, apen en andere rare dwergen die Erik Buijs maakt zoeken zij een plaats in het interieur van een huis of bedrijf en staan daar hun eigenzinnige mannetje.

Erik Buijs

Erik Buijs, Rhenen (1970) studeerde af aan de Academie Sint Joost in Breda had onder meer tentoonstellingen bij Galerie Bart, Galerie with Tsjalling en de Anningahof in Zwolle en het Museum voor Moderne Kunsten in Arnhem. Zijn sculpturen kun je tegen komen in vele Nederlandse steden en dorpen.

http://www.erikbuijs.nl/

NAaap
erikbuijs.nl
Onesie II
erikbuijs.nl
Vreemde vogel
erikbuijs.nl

Deel deze pagina

Heb je een vraag?

Verplicht veld