Lezing Koen Taselaar

Op donderdag 7 november 2019 gaf kunstenaar Koen Taselaar de tweede lezing uit een serie lezingen over sculptuur, schilderen, installatie, tekenen en kunst in openbare ruimte. Kunstenaars van nu vertellen je over hun werk en beweegredenen.

Het werk van Koen Taselaar is een uniek universum waarin alleen hij de regels bepaalt. Hij maakt bekwame tekeningen, maar ook onhandig keramiek en abstracte zeefdrukken. De beeldtaal van Taselaar is voortgekomen uit het grijze gebied waarin tekst niet alleen betekenis betekent, maar ook vorm. Hij drukt dit uit in getekende woordspelingen, ingebeelde platenhoezen of grote psychedelische schilderijen. Op zoek naar manieren om zijn diverse output te verwerken, maakt hij publicaties en grootschalige tekeningen, die functioneren als platte tentoonstellingsruimtes. Taselaar is continu bezig zijn brede reikwijdte verder te ontwikkelen, bijvoorbeeld door nieuwe technieken te leren in verschillende residenties. Taselaar werd genomineerd voor de Volkskrant Beeldende Kunstprijs.

Koen Taselaar

Koen Taselaar (Rotterdam, 1986) studeerde af aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam en toonde zijn werk in het onder meer in het Centraal Museum in Utrecht en het  Boymans van Beuningen in Rotterdam. Daarnaast deed hij werkperiodes in Zuid Korea en India en zal zijn werk van 9 november t/m 14 december 2019 te zien zijn bij Galerie BlockC in Groningen

https://koentaselaar.nl/

De volgende en laatste lezing wordt gegeven door Erik Buijs (28 november 2019).

Neon
koentaselaar.nl
Expositie
koentaselaar.nl

Deel deze pagina

Heb je een vraag?

Verplicht veld