Van smartlap
tot Rolling Stones

Meezingcafé

Livemuziek, heerlijke evergreens en een hoop gezelligheid, dat zijn de muzikale ingrediënten van het Meezingcafé! Voor coronatijd bezochten zo'n veertig tot zeventig deelnemers om de week het fysieke Meezingcafé bij VRIJDAG aan de Sint Jansstraat in Groningen. Maar door corona organiseren we de Meezingcafés nu tijdelijk online. De eerstvolgende online Meezingcafés zijn op vrijdag 16 april, 21 mei en 18 juni van 19.30 tot 20.30 uur.

De volgende online Meezingcafés zijn op vrijdag 16 april, 21 mei & 18 juni van 19.30 tot 20.30 uur. Klik hier om direct naar het online Meezingcafé te gaan!

Online Meezingcafés

Vanwege de coronamaatregelen organiseren we het Meezingcafé tijdelijk digitaal! Via Zoom zing je vanuit je huiskamer uit volle borst mee met gouwe ouwen, fijne meezingers en nieuwe nummers. Je ziet alle deelnemers in beeld, maar hoort alleen pianist Daan van Eijk en zangeres Isolde van Meerwijk. Maar iedereen ziet elkaar wel én je hoort natuurlijk je eventuele huisgenoten. Dat zorgt voor veel plezier! 

Meer dan tien succesvolle edities van het online Meezingcafé zorgden al voor een verlichting van eenzaamheid onder gezinnen, ouderen, studenten, koppels en alleenstaanden die door de coronacrisis minder sociale contacten hebben. Het online Meezingcafé is erg laagdrempelig. Een laptop of telefoon met camerafunctie is voldoende om mee te kunnen doen, de teksten komen tijdens de liedjes in Zoom te staan, van tevoren aanmelden is niet nodig en deelname is gratis.

Hulp met Zoom

De online Meezingcafés worden georganiseerd via Zoom. Nog niet bekend met Zoom? Bekijk het instructiefilmpje voor het installeren van het programma. Kom je hier niet uit of heb je nog vragen, bijvoorbeeld over online veiligheid, dan kun je contact opnemen met SeniorWeb: de eerste drie maanden is een lidmaatschap voor de PCHulp gratis.

Heb je zoom geïnstalleerd? Klik hier om naar het online Meezingcafé te gaan!

Impressie

In het voorjaar van 2020 maakten we een filmpje van een online Meezingcafé, voor de gelegenheid Coronacafé gedoopt. Bekijk het hieronder voor een impressie van hoe gezellig het is:

Klik hier voor een impressie van het Coronacafé

Deel deze pagina

Blijf op de hoogte

Kies je nieuwsbrief
  • VRIJDAG: cursussen, workshops en activiteiten
  • KultuurLoket: nieuws voor en door het culturele veld van Groningen
  • VRIJDAG in de Buurt: cultureel nieuws uit de wijken van Groningen