Navigatie overslaan

Wij maken gebruik van cookies om de website normaal te laten functioneren, de browse-ervaring te verbeteren, gepersonaliseerde advertenties of inhoud te tonen en gebruikersinteractie te meten. Door op 'Alle accepteren' te klikken, stem je in met ons gebruik van cookies.

Kies je cursus
Club_Create

Tijdens Club_Create gaan docenten en cursisten van VRIJDAG samen maken, onderzoeken en experimenteren. Aanmelden kan tot 1 maart.

Club_Create: Tuin in de Stad

De pre-party van Club_Create is geweest, het moment voor aanmelden is nu! Was je er niet bij? Geen probleem, hierboven wat beelden zodat je weet waarom je er in de projectweek wèl bij wil zijn. Al is het alleen maar om de varkentjes te knuffelen; een performance of kunstwerk in het landschap te maken; of een muziekstuk op een inspirerende plek te componeren.

Docenten kunnen zichzelf en hun groep aanmelden. Als je geen onderdeel uitmaakt van een groep, geef je dan op voor de individuele sessies op dinsdagavond of woensdagmiddag. Ben je docent en kom je met cursisten buiten reguliere lestijden? Die betalen we uit!

Wat ga je doen?

Stel je voor… je komt na een verfrissende fietstocht (kwartier vanaf onze locaties in de stad) aan in Tuin in de Stad. Je wordt op deze prachtige locatie ontvangen en krijgt een lekker warm kopje koffie of thee. Je krijgt met je groep de keuze uit 2 ‘wicked arts’ opdrachten en wordt met een landkaart en een bestemming naar buiten gestuurd. Als je de plek hebt gevonden, voer je jullie opdracht uit. Zoals:

⭐ Ontwerp een spel met objecten uit de natuur
⭐ Maak een radio-uitzending van jullie eigen piraten radiozender
⭐ Componeer een muziekstuk van 1 minuut met objecten die je hier kan vinden
⭐ Bouw verder aan het Gesamtkunstwerk waar een vorige groep al aan begonnen is

Natuurlijk laat je je ook inspireren door het werk van andere groepen. Wat heeft de groep ‘meubel maken’ op deze plek gemaakt, de theatergroep of het koor? Je vertrekt vol indrukken naar huis en neemt je inspiratie mee terug je volgende les (en de wijde wereld!) in. Als je het leuk vindt kom je vrijdag terug voor de feestelijke finale: Route_Create.

Route_Create | vrijdag 29 maart | 16.00 uur

We nodigen je van harte uit voor dit feestelijke finale van de week. Bewandel de kunstroute en laat je verrassen door alles wat er gedurende de week is ontstaan. Zie hoe jouw creatie onderdeel is geworden van het geheel.

Hoe doe ik mee?

Tot 1 maart kun je jezelf aanmelden om met je lesgroep mee te doen. Je les vindt dan voor 1x plaats bij Tuin in de Stad, waar team Club_Create het programma verzorgt. Zij kiezen passende opdrachten bij de groepen die komen. Wij zorgen ervoor dat je groep wordt ingelicht en op de juiste tijd en plaats op de locatie is. Jij en je groep ontvangen van ons een bevestiging en uitnodiging na de inschrijving.

Extra uren

➡️ Heb je te veel cursisten in je groep die dit niet zien zitten? Kom dan buiten je lestijd met de cursisten die wel willen. Geef dit bij je inschrijving aan, dan krijg je dit als extra uren uitbetaald.

➡️ Als muziekdocent kun je voor bovenstaande optie kiezen: je nodigt je cursisten uit om op een door jou gekozen moment met je mee te gaan, jij krijgt deze extra lesuren uitbetaald. Of je kiest ervoor je lesdag bij Club_Create: Tuin in de Stad edition door te brengen als je cursisten het allemaal zien zitten (of het merendeel, dan haal je met de enkeling in). Geef in dat geval de namen van je cursisten door, wij lichten hen in.

➡️ Heb je de wens om tijdens deze route op te treden? Laat het ons weten via club.create@bijvrijdag.nl.

Individuele sessies

Heb je geen groep en wil je alleen komen? Je bent niet de enige! Geef je op voor een van de individuele sessies en wij vinden je maatje(s): De individuele sessies zijn op dinsdag 26 maart 19.00-21.00 uur en woensdag 27 maart 15.00-17.00 uur. Zeker ook aan te raden voor personeel van VRIJDAG of als je een docent bent maar momenteel even geen lesgroep hebt.

Schrijf je in voor 1 maart en dan hopen we je daar te mogen verwelkomen!

Met praktische vragen kun je terecht bij Mieke Fokkinga, M of Loes.