Bij Vrijdag Beeldend Grotografie websize-1024.jpg
edelsmeden

Edelsmeden maandagmiddag

INSCHRIJVEN
Startdatum Tijd Dag(en) Locatie Aantal lessen Prijs
04 feb 2019 14:00 - 16:30 maandag Walstraat 34 15 328,00

Wie gaat de uitdaging aan om metaal om te vormen tot een sieraad of object? In de cursussen edelsmeden leer je stapsgewijs sieraden en andere voorwerpen te maken. Een bijzonder vak van ontwerpen, vormgeven, zagen, vijlen, solderen en polijsten. Decoratietechnieken als emailleren, etsen, ciseleren en stenen zetten passeren de revue.

Als beginner leer je ontwerpen en leer je de basistechnieken van het werken met onedel metaal. Na ongeveer zes weken kun je met zilver gaan werken. Ben je gevorderd dan kan je direct met je eigen ontwerpen aan de slag. Beginners en gevorderden zitten samen in dezelfde groep en inspireren elkaar. Je wordt persoonlijk en op je eigen niveau begeleid.

Het lokaal heeft alle benodigde professionele apparatuur. Onedel basismateriaal is bij de prijs inbegrepen. Zilver en aanvullend materiaal wordt per gram afgerekend.

Nellie Tangelder

Nellie Tangelder

Ans van Diepen

Docent Edelsmeden

Lesgeven bij VRIJDAG

Na vooral veel in de praktijk gewerkt te hebben, vond ik het tijd om mijn kennis te delen met mensen die het vak ook graag willen leren. Het is een beroep met vele disciplines, waardoor er veel te leren is en het verveelt dus nooit! Het is fijn om met geïnteresseerde en leergierige mensen te mogen werken, die graag wat van mijn expertise willen opsteken. Ik voel mij hierdoor enorm gewaardeerd. Dit overbrengen doe ik door opdrachten te geven waar verschillende aspecten aan vast zitten, zodat het mensen stimuleert om out of the box te denken en ontwerpen.

Natuurlijk is er ook genoeg ruimte om zelf ideeën aan te brengen en uit te voeren. Zo is het ook mijn bedoeling om zoveel mogelijk kanten van het goudsmeden te behandelen, om het steeds weer spannend en uitdagend te houden. Ik streef er naar om een leerzame maar vooral gezellige sfeer te creëren op mijn cursussen.

Trots op!

Vanaf september 2015 werk ik als docente edelsmeden bij VRIJDAG. Ik heb ontdekt dat mijn cursisten al heel veel geleerd hebben, dat vind ik geweldig! Toch hoop ik zelf in de toekomst nog veel met mijn cursisten te bereiken waar ik trots op mag zijn!

Opleiding

Ik ben afgestudeerd als meestergoudsmid in Schoonhoven en heb daar ook mijn certificaat zilversmeden behaald.

Meer

Goudsmeden is het maken van sieraden en zilversmeden is het maken van gebruiksvoorwerpen, zoals schalen en bestek. Door mijn eigen atelier en het werk als goudsmid bij verschillende juweliers, heb ik ondertussen jaren ervaring in reparaties, ontwerpen en nieuw werk. Ook heb ik in het verleden met een goudsmid collega workshops verzorgd.

Docent Edelsmeden

Lesgeven bij VRIJDAG

VRIJDAG is naar mijn idee een van de leukste bedrijven om bij te werken. De cursisten komen omdat ze iets willen leren. Omdat ze een uitdaging willen aangaan. Wat is er fijner dan aan zulke mensen les te mogen geven?

Trots op!

Het geeft zo'n grote voldoening als je ziet dat cursisten met een prachtig resultaat naar huis gaan! Ik weet hoeveel moeite het heeft gekost om zo ver te komen want voor edelsmeden heb je veel geduld nodig! Niet alleen de cursisten gaan dan blij naar huis, maar ik ook! Dat dit alles gebeurt in een gezellige sfeer vind ik heel belangrijk. En die is er! Want tussen de cursisten onderling ontstaan leuke gesprekken en contacten die regelmatig uitmonden in vriendschappen.

Favorieten

Ik vind vooral ook het werken met andere materialen heel leuk. Terhy Tolvanen maakt prachtig werk. Maar ook Beppe Kessler, Lucie Sarneel, Nel Linssen zijn voor mij inspirerend.

Opleiding

Ik heb een diploma gehaald bij de Vakschool Schoonhoven. Daarnaast heb ik op de kunstacademie in Rotterdam een Creatief Pedagogisch Didactische Bijscholing met goed gevolg doorlopen. In die tijd was dat verplicht om les te mogen geven.

Meer

Naast het maken van sieraden fotografeer ik graag, wandel ik en maak ik mooie reizen. En heb ik een club lieve vriendinnen met wie ik graag op stap ga naar bijv. musea.

Ontdek nog meer

Deel deze pagina

Blijf op de hoogte

Kies je nieuwsbrief
  • Cursussen, routes, workshops en meer
  • vraag & aanbod voor en door het amateurveld
  • Beleid & organisatie 2 x per jaar
Heb je een vraag?

Verplicht veld