Navigatie overslaan
Kies je cursus

Edelsmeden Tweedaagse

18-99 jaar Workshop

Maak kennis met het edelsmeden en ga naar huis met een zelfgemaakte ring!

Edelsmeden Tweedaagse

Dit is een tweedaagse workshop, je meldt je aan voor do 22 en vr 23 augustus.

Datum Tijd Dag Locatie Prijs  
22 aug 2024 10:00 - 15:30 Donderdag VRIJDAG (Walstraat 34, Groningen) € 120,00 Inschrijven
20 aug 2024 10:00 - 15:30 Dinsdag VRIJDAG (Walstraat 34, Groningen) € 120,00 Uitverkocht

In deze tweedaagse workshop maak je kennis met diverse edelsmeed-technieken en werk je met plaat of draad. Je ontwerpt een sieraad, je zaagt, vijlt, soldeert en werkt alles netjes af met als resultaat een of twee prachtige unieke sieraden aan het eind van de tweedaagse.

In het atelier kun je werken met messing, koper, alpaca of zilver. Materiaalkosten voor het zilver wordt apart afgerekend. Afhankelijk van de hoeveelheid die je voor je ontwerp gebruikt, zal dit ongeveer rond de 10 euro liggen voor een hanger of een ring.

Leeftijd: 18-99 jaar.

Let op: Deze workshop bestaat uit twee lessen, namelijk op donderdag 22 en vrijdag 23 augustus. Wie zich inschrijft meldt zich meteen voor beide dagen aan.

Korting

Heb je een Stadjerspas? Dan kun je jouw jaarlijkse tegoed van 20 euro gebruiken voor deze workshop. Ga naar de webshop van Stadjerspas en claim je korting. Daarna schrijf je je in via onze website en vul je de actiecode STAD in. Let op: Je krijgt het verschil van 5 euro niet terug. Ben je student? Dan krijg je 10% korting met de actiecode STUDENT (op vertoon van collegekaart).

Workshops bij VRIJDAG

Wil jij je verdiepen in een bepaalde techniek, maar heb je geen tijd voor een cursus? Of wil je gewoon een dagje lekker creatief aan de slag? Dan zijn onze eendaagse workshops ideaal voor jou. Het aanbod is voor iedereen, zowel beginners als gevorderden. Doe ook mee en ontdek zelf hoe leuk het is!

Docenten

Docenten: Sofie Stal

Ontdek nog meer

 • 7-11jr
 • Workshop
 • Tip!

Kinderorkest Muziek Maatjes

Lijkt het je leuk om samen met andere leeftijdsgenoten in een orkest te spelen? Doe mee met Kinderorkest Muziek Maatjes!

 • 18-99jr
 • Workshop
 • Tip!

Theaterweekend

Volg je theaterles en wil je meer? Of wil je kort en intensief kennismaken met theater bij VRIJDAG? Doe dan mee aan dit theaterweekend!

Modeltekenen, iedereen kan het!

Deze cursus is voor iedereen die het tekenen van een model wil ervaren, beginners en gevorderden.

Naaicursus voor beginners

Heb je nog nooit achter de naaimachine gezeten, maar het lijkt je super leuk? Doe dan mee aan deze korte naaicursus voor beginners.

Fotografie: Stills en stillevens

Wil je Stills en stillevens leren fotograferen? Dat kan bij VRIJDAG. Leer over de technische kanten, maar ook hoe je onverwachte resultaten kunt krijgen.

 • 21-99jr

Modeatelier

Hou je van kleding en zou je meer willen doen met mode? Dat kan bij VRIJDAG. Tijdens de cursus leer je ook nog eens over duurzame fashion.

 • 12-99jr
 • Workshop

Schilderen: Naturescape galore

In deze workshop ga je botanisch tekenen en schilderen in de breedste zin van het woord.

Tekenen en schilderen: Waarneming en fantasie

Wil je tekenen en schilderen? Dat kan bij VRIJDAG. Laat je leiden door je fantasie en leer je ideeën vormgeven.

Ontwerpen in hout: Nieuw leven

Wil jij graag (leren) ontwerpen in hout, en dat combineren met iets wat er al is? Niet alleen nieuw werk creëren, maar juist ook met aandacht voor objecten die er al zijn? Dat kan bij VRIJDAG.

Schilderen met de camera

Toen je leerde fotograferen, ging er een wereld voor je open. Zou je die opwinding graag nog eens willen voelen en weer net zo verrast willen worden door het onbekende? Dat kan bij VRIJDAG.

De magie van tekenen

Ga op spelende en onderzoekende wijze op verkenningstocht langs verschillende manieren van het tekenen!

 • 8-12jr
 • Workshop

Theaterweekend 2024/2025

Volg je theaterles en wil je meer? Of wil je kort en intensief kennismaken met theater bij VRIJDAG? Doe dan mee aan dit theaterweekend!