Edelsmeden (vrijdagmiddag)

Edelsmeden (vrijdagmiddag)

INSCHRIJVEN
Startdatum Tijd Dag(en) Locatie Aantal lessen Prijs
17 sep 2021 13:30 - 16:00 vrijdag Walstraat 34 16 360,00

Ontdek het geheim van de (edel)smid!

In de cursus edelsmeden leer je stap voor stap sieraden en/of objecten ontwerpen en maken van edelmetaal.

Als beginnende cursist leer je eerst de basistechnieken: zagen, vijlen, solderen en polijsten. Ook decoratietechnieken als emailleren, etsen, ciseleren en stenen zetten komen aan bod. In het begin oefen je met onedel metaal, na enkele weken kun je met zilver gaan werken. 
Gevorderden kunnen meteen aan de slag met edelmetaal.

In de werkplaats werken beginners en gevorderden naast elkaar, zodat we elkaar kunnen inspireren. Je wordt door de docent op je eigen niveau begeleid.

Het lokaal beschikt uiteraard over alle benodigde professionele apparatuur. Onedel basismateriaal is bij de prijs inbegrepen, zilver en aanvullend materiaal wordt per gram afgerekend.

Franzis-Paula Maas

Docent Edelsmeden

"Breng je ideeën tot leven!"

Lesgeven bij VRIJDAG

Graag wil ik mijn kennis doorgeven en de cursisten enthousiast maken voor mijn mooie vak. Samen nieuwe ideeën en mogelijkheden ontdekken en de ander op weg helpen zijn of haar eigen fantasie vorm te geven.

Trots op!

Ik ben trots op mijn eigen bedrijf, dat ik in loop der jaren heb opgebouwd. Trots op dat ik steeds weer nieuwe wegen insla in mijn ontwerpen en nieuwsgierig blijf naar al die mogelijkheden in mijn vak. Ook op de jaren die ik als jonge vrouw in Koeweit gewerkt heb ben ik trots. Onder redelijk moeilijke omstandigheden heb ik er mooi werk geleverd en veel belangrijke ervaringen voor de rest van mijn leven opgedaan. En nu ben ik trots dat ik al deze ervaringen mag meenemen naar de edelsmid cursus bij VRIJDAG.

Favorieten

Mijn leraren Max Frölich, Franz Bette en Giampaolo Babetto hebben ieder een eigen indruk op mij gemaakt. Alle drie lieten mij zien hoe belangrijk het is om je weg te volgen, je persoonlijke keuzes te maken. Ik ben vooral onder de indruk van kunstenaars die onder moeilijke omstandigheden een eigenzinnige richting hebben gekozen, zoals de schilderes Paula Modersohn-Becker of textielkunstenares Gunta Stölzl.

Opleiding

  • Opgeleid als edelsmid bij een goudsmid in Bochum (Duitsland)
  • HBO-Diploma productdesign in Düsseldorf (Duitsland)

Meer

Als ontspanning van het atelierwerk ga ik graag naar mijn groentetuin. Ik beoefen Yoga, speel blokfluit en begeleid vluchtelingen.

https://www.franzispaulamaas.nl/

Wil je graag meedoen, maar is de cursus voor jou te duur? Je kunt mogelijk aanspraak maken op korting of subsidie. Klik hier voor de voorwaarden.

Ontdek nog meer

Deel deze pagina

Blijf op de hoogte

Kies je nieuwsbrief
  • VRIJDAG: cursussen, workshops en activiteiten
  • KultuurLoket: nieuws voor en door het culturele veld van Groningen
  • VRIJDAG in de Buurt: cultureel nieuws uit de wijken van Groningen
Heb je een vraag?

Verplicht veld