Edelsmeden (woensdagochtend)

Edelsmeden (woensdagochtend)

INSCHRIJVEN
Startdatum Tijd Dag(en) Locatie Aantal lessen Prijs
02 feb 2022 09.30 - 12.00 woensdag Walstraat 34 16 360,00

In de cursus edelsmeden leer je stap voor stap sieraden en/of objecten ontwerpen en maken van edelmetaal. Ontdek het geheim van de (edel)smid!

Als beginnende cursist leer je eerst de basistechnieken: zagen, vijlen, solderen en polijsten. Ook decoratietechnieken als emailleren, etsen, ciseleren en stenen zetten komen aan bod. In het begin oefen je met onedel metaal, na enkele weken kun je met zilver gaan werken.

Gevorderden kunnen meteen aan de slag met edelmetaal.
In de werkplaats werken beginners en gevorderden naast elkaar, zodat we elkaar kunnen inspireren. Je wordt door de docent op je eigen niveau begeleid.

Het lokaal beschikt uiteraard over alle benodigde professionele apparatuur. Onedel basismateriaal is bij de prijs inbegrepen, zilver en aanvullend materiaal wordt per gram afgerekend.

Sofie Stal

Edelsmid Sofie Stal probeert zo veel mogelijk origineel en vernieuwend te zijn in haar cursussen. Om te verwonderen, te verrassen en soms om te porren en uit te dagen. Ze ziet zichzelf als een faciliterend docent, die veel vrijheid geeft en ondersteunt waar nodig. Plezier staat voorop!

Meer weten over Sofie en de cursussen die zij geeft?

Wil je graag meedoen, maar is de cursus voor jou te duur? Je kunt mogelijk aanspraak maken op korting of subsidie. Klik hier voor de voorwaarden.

Ontdek nog meer

Deel deze pagina

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Kies je nieuwsbrief
  • VRIJDAG: cursussen, workshops en activiteiten
  • KultuurLoket: nieuws voor en door het culturele veld van Groningen
  • VRIJDAG in de Buurt: cultureel nieuws uit de wijken van Groningen
Heb je een vraag?

Verplicht veld