Harry van Lier

Cursussen en workshops door Harry van Lier

Basgitarist, zanger en componist Harry van Lier draait al heel lang mee in de muziekwereld. Hij speelde in de rockband AA & The Doctors en in diverse blues- en jazzbands en brengt als liedjesschrijver het een na het andere soloalbum uit. Naast docent basgitaar is Harry bandcoach en coördinator van de popbands bij VRIJDAG.

De sterke punten van iedereen naar boven halen, daar is Harry goed in, zowel individueel als in bandjes. Hij gaat uit van de persoonlijke smaak en capaciteiten van zijn leerlingen om van daaruit een stevige basis te leggen voor verdere ontwikkeling. Echt tevreden is hij niet snel; hij geniet ervan als optredens goed gaan, maar ziet ook altijd meteen waaraan nog gewerkt moet worden.

Opleiding en meer

Harry studeerde contrabas aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen en aansluitend basgitaar op het conservatorium in Zwolle. Ook volgde hij de opleiding tot assistent-dirigent bij Henk Meutgeert in Groningen.

Favorieten/inspiratie

De composities en teksten van Lou Reed, de rauwe energie van Iggy Pop, de composities van Burt Bacharach en de basale aanpak van Jack White. En Bob Dylan.

Het is leuk om de sterke punten uit iedereen naar voren te halen, zowel individueel als in bandjes. Daarbij speel ik graag in op ieders smaak en capaciteiten om van daaruit een goede basis te leggen voor verdere ontwikkeling.

Harry van Lier

Workshops en cursussen

Heb je een vraag?

Verplicht veld