Navigatie overslaan

Wij maken gebruik van cookies om de website normaal te laten functioneren, de browse-ervaring te verbeteren, gepersonaliseerde advertenties of inhoud te tonen en gebruikersinteractie te meten. Door op 'Alle accepteren' te klikken, stem je in met ons gebruik van cookies.

Kies je cursus

José Zwerink

Zang

Over José

Het zingen zit José Zwerink in het bloed. Twaalf jaar lang trad ze op met cabaretformatie Vrouw Holland, ze heeft haar eigen band en heeft al meer dan twintig jaar ervaring als zangpedagoog en stemcoach. Tijdens haar zanglessen leer je niet alleen een lied (technisch) instuderen, maar is er ook veel aandacht voor tekstanalyse. Wat zing je precies? En hoe wil je dat overbrengen? Je leert je te focussen op wat je doet en hoe je gebruik kunt maken van wie je bent en hoe je je ruimte kunt innemen. Hoewel Jose bloedserieus is in haar vak, geeft ze op een luchtige manier les, met veel humor.

Opleiding en meer

José studeerde Zang aan het Prins Claus Conservatorium Groningen. Naast lesgeven bij VRIJDAG treedt ze regelmatig op met onder andere de Smederij Jazz Party XXL. In haar eigen lespraktijk geeft ze zanglessen, workshops en stemtrainingen, ook aan groepen.

Favorieten/inspiratie

Ze houdt van Afro-Amerikaanse muziek met folk-, blues- en jazzinvloeden. You don t know what love is, van George Benson, bijvoorbeeld. Maar ook artiesten als Abbey Lincoln, Elis Regina, Billy Holliday, Sarah Vaughn, Sergio Mendes en Brasil 66. Kleinkunstliedjes zijn haar tweede liefde: Ramses Shaffy, Simone Kleinsma en Wim Sonneveld.

Het leuke aan lesgeven is samen met de leerlingen op zoek gaan naar zijn of haar talent en dit te ontwikkelen en te versterken.

José Zwerink