Navigatie overslaan

Deze site gebruik cookies om je beleving te verbeteren. Cookieverklaring

Je kunt je alvast inschrijven voor de nieuwe cursussen. Kies je cursus
Kies je cursus

Marieke Kijk in de Vegte

Over Marieke

Op haar twaalfde werd Marieke Kijk in de Vegte gegrepen door de magie van de fotografie en die liefde is nooit meer overgegaan. De mogelijkheden om zich uit te drukken via foto's zijn eindeloos en ze blijft nieuwe dingen ontdekken in fotografie; het helpt herinneren, inspireert om te creëren en kan je op een andere manier naar dingen laten kijken. Ze houdt heel erg van de interactie tijdens haar lessen; de wisselwerking van inspiratie die plaatsvindt tussen haar en de cursisten en tussen cursisten onderling.

Opleiding en meer

Ze studeerde Fotografie aan Academie Minerva. Trots is ze op haar Post Middendorp documentaire-opdracht en haar aandeel in het journalistieke project Ieper Doar(p). Ook werkte ze mee aan de campagne Gelukkig ben je in Groningen. Ze geeft les bij VRIJDAG, op de Fotoacademie en op Academie Minerva en maakt vrij werk, vanuit haar eigen filosofie en in haar eigen beeldtaal.

Favorieten/inspiratie

Fotografen die haar inspireren zijn Stephan Vanfleteren en Julian Germain, vanwege hun prachtige werk en hun authenticiteit en gedrevenheid. Maar ook Rob Hornstra, Jeroen Toirkens, Alec Soth en Mark Mahaney, omdat ze het alledaagse zo weten te verbeelden dat het bijzonder wordt.

Eén van de leukste dingen van het lesgeven vind ik het motiveren van anderen. Het geeft me enorm veel voldoening wanneer ik zie dat een cursist weer vol enthousiasme de deur uitloopt na een les.

Marieke Kijk in de Vegte