Navigatie overslaan

Deze site gebruik cookies om je beleving te verbeteren. Cookieverklaring

Je kunt je alvast inschrijven voor de nieuwe cursussen. Kies je cursus
Kies je cursus

Marinus Augustijn

Over Marinus

Op zijn twaalfde raakte Marinus Augustijn verzeild in een expositie van Constantin Brancusi. Dat bleek een beslissend moment. Sindsdien is kunst zijn strategie om zijn leven te kunnen leven. Hij houdt van de wisselwerking in zijn lessen; hij inspireert de cursisten, de cursisten inspireren hem.

Opleiding en meer

Marinus volgde de Lerarenopleiding Ubbo Emmius en Academie Minerva. Na zijn opleiding is hij gestart als kunstenaar, switchend tussen ruimtelijk werk en 2D. Hij heeft een grote belangstelling voor toepassing en functie van beeldende kunst. Ook verzamelt hij kunst en kunstboeken en geeft hij regelmatig gastlessen op Minerva. Samen met Agnes Scholte runt hij Galerie Block C.

Favorieten/inspiratie

In Den Haag groeide hij op met het werk van Piet Mondriaan. Hij houdt van het werk van Stanley Brouwn (‘Wat is onze verhouding tot de wereld?’) maar ook Francis Alys staat op zijn favorietenlijst.

Het leukste is dat je allerlei kennis die je hebt opgedaan kan overdragen op anderen. Andersom brengen cursisten weer veel mee. Dat zorgt voor een interessante wisselwerking.

Marinus Augustijn