Navigatie overslaan

Deze site gebruik cookies om je beleving te verbeteren. Cookieverklaring

Je kunt je alvast inschrijven voor de nieuwe cursussen. Kies je cursus
Kies je cursus

Natasja Bennink

Over Natasja

Natasja Bennink is beeldhouwer, ze maakt monumentale bronzen beelden voor in de openbare ruimte. Haar beelden staan op diverse plekken in Nederland; in 2014 maakte ze een staatsieportret van Koning Willem-Alexander, voor in de Statenzaal van de Provincie Drenthe. En misschien kennen veel mensen haar beeld dat in het UMCG staat, van haar kussende grootouders; een ode aan de liefde. Ze wil haar passie voor beeldhouwkunst graag delen en haar leerlingen laten ervaren dat modelboetseren in klei ontzettend leuk en leerzaam is.

Opleiding en meer

Natasja studeerde aan Academie Minerva in Groningen en aan de School of Fine Arts in Athene. Sinds 2000 is ze verbonden aan Galerie Van Campen & Rochtus in Antwerpen en ook is ze docent aan de Wackers Academie te Amsterdam.

Favorieten/inspiratie

Beeldhouwers die ze bewondert zijn Maria Roosen, Kathe Kollwitz en Richard Serra. Maar ze houdt ook van de klassieke Griekse beeldhouwer Polykleitos en de Belgische Wilfried Pas. Daarnaast vindt ze de fotograaf Robin de Puy inspirerend.

Ik wil graag de passie voor beeldhouwkunst delen met de leerlingen en laten ervaren dat boetseren in klei naar een model ontzettend leuk en leerzaam is om te doen.

Natasja Bennink