Navigatie overslaan

Deze site gebruik cookies om je beleving te verbeteren. Cookieverklaring

Je kunt je alvast inschrijven voor de nieuwe cursussen. Kies je cursus
Kies je cursus

Renske Zijlstra

Kinderwerkplaats

Over Renske

Fantastisch nieuwsgierig naar alles om je heen, dat zou iedereen moeten zijn, vindt Renske Zijlstra. Onze omgeving, waarin wij elke dag rondlopen, fietsen, kijken, luisteren, voelen, denken en proeven is een schatkist aan materiaal! Haar doel is dat kinderen zich uitgenodigd voelen om zich creatief te uiten. Door samen ideeën, materialen, technieken en verhalen te verkennen. Kunsteducatie vormt je, het ontwikkelt je en geeft richting aan wie je wilt zijn.

Opleiding

Renske studeerde aan Academie Minerva, Autonoom Beeldende Kunst en Docent Beeldende Kunst en Vormgeving. Naast lesgeven bij VRIJDAG werkt ze in de zorg voor kinderen met een verstandelijke beperking. Ook geeft ze met haar bedrijf Animuis workshops stop-motionanimatie op scholen. En heel soms heeft ze tijd om eigen werk te maken als beeldend kunstenaar.

Favorieten/inspiratie

Giuseppe Penone (Arte Povera) vanwege zijn werk dat nauw verbonden zijn met de natuur. Vooral zijn Breath of Leaves uit 1997 spreekt haar in het bijzonder aan; een simpele hoop bladeren waar Penone zelf in ligt en met zijn adem de blaadjes laat bewegen tot er een vorm in de bladerhoop ontstaat. Ook houdt Renske van de installaties van Yin Xiuzhen en van de fascinatie voor bolvormen en cirkels van Yayoi Kusama.

Samen ideeën, materialen, kunst, technieken, verhalen verkennen, delen en ontwikkelen vind ik een feest. Mijn doel als kunsteducatie-docent is dat kinderen zich uitgenodigd voelen om zich creatief te uiten.

Renske Zijlstra