Navigatie overslaan

Deze site gebruik cookies om je beleving te verbeteren. Cookieverklaring

Je kunt je alvast inschrijven voor de nieuwe cursussen. Kies je cursus
Kies je cursus

Rolf Verbeek

Over Rolf

Rolf Verbeek is hoornist en speelt regelmatig mee met orkesten als het Noord Nederlands Orkest, het Metropole Orkest en het Radio Filharmonisch Orkest. Ook is hij dirigent. Hij dirigeerde o.a. de productie De Soprano’s van Opera Zuid en in 2020 de door hemzelf bewerkte Vierde Symfonie van Bruckner in de Martinikerk. Hij probeert zijn cursisten het ambacht hoornspelen zo goed mogelijk te onderwijzen, en zijn leerlingen enthousiast te maken met de muziek als drijfveer.

Opleiding

Rolf Verbeek begon zijn studie hoorn bij Frank Brouns aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen en vervolgde zijn bachelor en master bij Herman Jeurissen. Later volgde hij dirigeerlessen bij Tijmen Botma en rondde hij zijn master orkestdirectie af bij Arjan Tiel.

Favorieten/inspiratie

Zijn grootste voorbeeld in de muziek is zonder twijfel Leonard Bernstein. Om in zoveel facetten en muziekstijlen te kunnen uitblinken is een unicum.

Naast het 'ambacht' hoornspelen zo goed mogelijk te onderwijzen is het muziekmaken de drijfveer en doelstelling die met plezier moet worden nagevolgd!

Rolf Verbeek