Navigatie overslaan

Deze site gebruik cookies om je beleving te verbeteren. Cookieverklaring

Je kunt je alvast inschrijven voor de nieuwe cursussen. Kies je cursus
Kies je cursus

Selena Kuiper

Trombone

Over Selena

Als jong meisje wilde ze graag een ‘stoer’ instrument bespelen waar flink wat geluid uitkwam. Maar omdat ze niet op drumles mocht uit vrees voor teveel geluidsoverlast, kwam Selena Kuiper door een concert van de plaatselijke brassband uit bij trombone. Als trombonedocent is Selena breed georiënteerd en naast het leren lezen van noten besteed ze veel aandacht aan leren improviseren. Tijdens de lessen probeert ze zoveel mogelijk af te stemmen op de leerling en hem of haar op het gemak te stellen. Haar doel is om elke leerling aan het einde van de les blij, vol met nieuwe energie en gemotiveerd naar huis te laten gaan.

Opleiding en meer

Na 5 jaar klassieke les bij de muziekschool ging Selena bij een bigband waar ze leerde improviseren. Ze bleek er veel talent én passie voor te hebben en is vrij vlot daarna naar het conservatorium gegaan om dirigent en jazztrombone te gaan studeren. De vrijheid van het improviseren en de liefde voor de jazzmuziek hebben haar uiteindelijk het vak ingedreven. Selena werd de eerste vrouwelijke jazztrombonist van Nederland die (in 2004) is afgestudeerd als uitvoerend musicus.

Favorieten/inspiratie

De meest favoriete trombonist van Selena is Dick Nash vanwege zijn prachtige sound. Hij vertelt echt een verhaal, waarbij de virtuositeit ten dienste staat van de muziek en erg smaakvol is.

Iedereen is anders en heeft eigen kwaliteiten en talenten. Mijn passie als docent ligt bij het ontdekken, stimuleren en tot bloei laten komen hiervan.

Selena Kuiper