Navigatie overslaan

Wij maken gebruik van cookies om de website normaal te laten functioneren, de browse-ervaring te verbeteren, gepersonaliseerde advertenties of inhoud te tonen en gebruikersinteractie te meten. Door op 'Alle accepteren' te klikken, stem je in met ons gebruik van cookies.

Kies je cursus

Winfred Buma

Over Winfred

Als workshopleider Jazzensembles houdt Winfred ervan om mensen samen te brengen. Bij het samenspelen gaat het hem er vooral om dat de 'neuzen dezelfde kant op wijzen'. Hij probeert zijn cursisten gereedschap te laten ontwikkelen waarmee ze bewuster en vanuit meer zelfstandigheid kunnen musiceren. Hij is tevreden als ze aan het eind van de cursus enthousiast zijn, als ze iets hebben geleerd over jazz, improvisatie en samenspelen en als de groep als geheel als een band klinkt!

Opleiding en meer

Winfred studeerde Gitaar Jazz aan het conservatorium in Hilversum. Hij geeft les, onder andere bij VRIJDAG en op het Prins Claus Conservatorium in Groningen en is daarnaast uitvoerend musicus.

Favorieten/inspiratie

Als jazzgitarist heeft hij veel helden als inspiratiebron, maar als hij er twee moet noemen zijn het Jimmy Raney en Wes Montgomery.

Na afloop van een cursus ben ik tevreden als mijn cursisten enthousiast zijn, als ze iets hebben geleerd over jazz, improvisatie en samenspelen en als de groep als geheel weer meer als een band klinkt!

Winfred Buma