Navigatie overslaan
Kies je cursus

Bonte Zomer

Onvergetelijke Bonte Zomer 2020

VRIJDAG in de Buurt organiseerde samen met andere organisaties uit de wijken Selwerd, Paddepoel, Tuinwijk, Korrewegwijk en De Hoogte de Onvergetelijke Zomer 2020. Zes weken lang konden kinderen theater spelen, zingen, jammen, dansen, timmeren, jongleren, hutten bouwen, zandkastelen maken en ijsjes eten!

“Juist in deze tijd willen we kijken wat we met kunst en cultuur kunnen betekenen in de wijken van Groningen”, zegt Hannelore Duynstee van VRIJDAG in de Buurt. Doelend op een zomer waarbij het coronavirus nog de overhand had. Daarom sloeg VRIJDAG in de Buurt de handen in een met verschillende organisaties in bovengenoemde wijken om de kinderen die hier wonen een onvergetelijke zomer te bieden. In onderstaande aftermovie hopen we te inspireren en te laten zien wat zo’n samenwerking teweeg kan brengen:

De Bonte Zomer
VRIJDAG in de Buurt organiseerde als onderdeel van de Onvergetelijke Zomer 2020 de Bonte Zomer. In de wijken werd kunst- en cultuuraanbod neergezet. “Dans, theater, muziek, circus, beeldende kunst, street art, dat is wat wij in de wijken probeerden toe te voegen. We zijn dan ook heel blij met alle kinderen die we enthousiast hebben kunnen maken!” aldus, Hannelore Duynstee.

Samenwerkende Organisaties
WIJ Selwerd, WIJ Korrewegwijk, De Fontein, Edanz, Vereniging Speeltuincentrale Groningen, Het Houten Huis, Theater Pannenkoek, Circus Santelli, MAAKLAB Gro, Camping Paradigm, Gemeente Groningen, Bslim, Wijkcentrum Het Floreshuis, Goeie Buurt, Het GroenHuis Wijkwerkplek, Het Pand, BSV de Hoogte, Buurt- en Speeltuin Vereniging Selwerd, Forum Groningen, Up to Us, Mooie Wijken, SKSG, Buurtcentrum TuinPad, Wijkbedrijf Selwerd, Xplore Grunn, Sunny Selwerd, Speeltuin DIB, BSV Selwerd, JOGG, Kidsfirst, BSV Paddepoel, Forum Selwerd, VRIJDAG in de Buurt.