Navigatie overslaan
Kies je cursus

Creatieve Werkplaats De Wiershoeck in Beijum

Vorig jaar hielp cultuurcoach Kitty Boon bij het opzetten van de Creatieve Werkplaats in de Wiershoeck in Beijum. Er wordt lesgegeven door VRIJDAG docenten Tabitha Brouwer en Marloes Overweg en door wijkbewoner Catharina Nieuwenhout.

De Creatieve Werkplaats is open op dinsdag-, donderdag- en vrijdagmiddag tussen 14.00 - 16.30 uur (tussentijds instromen is mogelijk). Het atelier is te vinden aan het einde van de hal, achter de rechter deur. Het atelier is bedoeld voor iedereen. Jong, oud, met of zonder ervaring. We leren met elkaar en van elkaar.

Dinsdagmiddag met Catharina
Een afwisselend programma met diverse materialen en technieken. Er wordt gewerkt via een opdracht maar je kan en mag ook individueel werken aan een eigen idee. Er is individuele begeleiding.

Donderdagmiddag met Tabitha
In het atelier neemt ze de cursisten mee in de wereld van kunst. Kunst kan betoveren, verbinden en verhalen naar boven brengen. Daarvoor hoef je geen kenner te zijn. We kijken naar een kunstwerk en maken daarna ons eigen verhaal. Het plezier in het maken staat voorop. Tabitha maakt gebruik van allerlei technieken zoals schilderen, tekenen, collage, ruimtelijke- en druktechnieken.

Vrijdagmiddag met Marloes
Marloes leert je werken met verschillende materialen en technieken. Meestal zijn dit acrylverf, krijt, kleurpotlood en aquarelleren. Je leert hoe je kleur, licht en compositie kan inzetten om jou werk nog beter uit de verf te laten komen. Marloes biedt veel ruimte om te leren door in een ontspannen sfeer lekker bezig te zijn.