Navigatie overslaan
Kies je cursus

Dansen voor jongeren in de Oosterparkwijk

Dansen voor jongeren in de Oosterparkwijk

Dansen was altijd onderdeel van de Oosterparkwijk maar al een tijd niet actief. De wijk won een paar jaar terug de stedelijke Dance battle (wijken competitie Groningen) maar kon in 2021 niet meedoen door gebrek aan (dans) organisatie in de wijk. In de wijk werden signalen ontvangen dat de wens leeft onder de jeugd om weer te gaan dansen en bewegen. En wellicht weer mee te doen aan de Dance Battle! Daarom sloegen cultuurcoach van VRIJDAG in de Buurt Rozan Vergeer en WIJ jongerenwerk de handen in een om weer een nieuwe dansgroep te verwezenlijken!

Op 9 november startte de eerste les van dansdocent Didar Bajalani in de SVO (Speeltuin Vereniging Oosterparkwijk). Het enthousiasme van de 12 deelnemers is direct voelbaar.

"Moeder deelnemer: Hij vindt het geweldig!"

Aan het eind van de reeks danslessen presenteerde de groep wat ze geleerd hadden aan ouders, broertjes en zusjes. Het plezier en trots straalde er vanaf.

"Moeder deelneemster: Het is voor S. het hoogtepunt van haar week!"

En nu? De deelnemers en docent zijn enthousiast en gedreven om door te dansen!

“Het was super! Heel erg bedankt voor dit initiatief en ik hoop voor de kids dat ze gauw weer verder kunnen dansen”

En dat hopen wij ook. VRIJDAG in de Buurt en WIJ Oosterparkwijk gaan hun uiterste best doen om dat voor elkaar te krijgen. Houd deze website en de Facebookpagina van de Oosterparkwijk in de gaten voor een update.

Neem voor vragen contact op met de cultuurcoach van de Oosterparkwijk Rozan Vergeer.