Navigatie overslaan

Wij maken gebruik van cookies om de website normaal te laten functioneren, de browse-ervaring te verbeteren, gepersonaliseerde advertenties of inhoud te tonen en gebruikersinteractie te meten. Door op 'Alle accepteren' te klikken, stem je in met ons gebruik van cookies.

Kies je cursus

Dansgroep Mous Korrewegwijk en De Hoogte

Dansgroep Mous

DANS JE MEE? Een enthousiaste en zeer diverse groep van wijkbewoners van de Korrewegwijk dansen onder de bezielende leiding van dansdocente Miranda van Toor. De groep is ontstaan tijdens De Wijk De Wereld in 2018. Een deel van de groep heeft al danservaring, een deel niet of nauwelijks.

Wanneer: Elke dinsdagavond van 19.15 - 21.00 uur
Locatie: CCG aan de Johan de Wittstraat 2, Groningen

In deze community danstheater groep is iedereen welkom! Heb je zin om mee te dansen? Meld je aan bij cultuurcoach Magda Rozenveld.

Meer over dansgroep Mous

“Kan ik ook meedansen?” klonk als vraag bij de eerste bijeenkomst van De Wijk De Wereld in de Korrewegwijk. En of dat kon! Een enthousiaste en zeer diverse groep van negen wijkbewoners van de Korrewegwijk ging aan de slag onder de bezielende leiding van choreograaf Mohamed Yusuf Boss. Een deel van de groep had al danservaring, een deel niet of nauwelijks. Een wereld ging voor hen open, waarin ze elkaar leerden kennen en elkaar en zichzelf uitdaagden om grenzen te verleggen en nieuwe dingen te leren.

Tijdens de opening van de voorstelling van De Wijk De Wereld, op het grote podium, zetten zij een krachtig stuk neer en kregen steeds weer een staande ovatie. En daarmee was een nieuwe dansgroep een feit! Na De Wijk De Wereld trad de groep nog twee keer op andere plekken op met hun stuk: in Amersfoort (congres Thuis in de wijk) en bij de uitreikging van de Groninger Cultuurprijzen in Martiniplaza.

Karin Noeken (artistiek leider van De Wijk De Wereld) zorgde er met de cultuurcoach van VRIJDAG in de Buurt voor dat de groep door kon gaan met dansen. Onder leiding van Beau Delwel, een danser van de Poetic Disasters Club (stagegroep van Club Guy and Roni). Eerst in het VRIJDAG Theater, later in hun eigen wijk. Ook voor Beau is dit een nieuwe ervaring: werken met zo’n diverse groep amateurdansers. Zij neemt de dansers op integere wijze mee in de wereld van de improvisatie en de verbeelding. Inmiddels hebben zich ook nieuwe wijkbewoners aangesloten bij de groep. Inmiddels heeft Miranda van Toor-Hania het stokje van Beau overgenomen.

De dansgroep heeft voor zichzelf een naam bedacht: Mous. Daarmee refereren ze naar de Groningse naam voor stamppot boerenkool; toegankelijk voor iedereen, niet te moeilijk, met de voeten op de grond én op z’n Gronings!

Een greep uit de ervaringen van de dansers van Mous

“Het dansen heeft me in een soort vooruitgang gebracht, in mijn zekerheid, grote stappen in mijn vrouw-zijn en een nieuwe gemakkelijkheid in mijn lichaam. De lieve, verschillende mensen en standaard elke week een dosis liefde: dat maakt mij gelukkig.”

“Er Gaat een wereld voor mij open en ik ben blij dat dit op mijn pad is gekomen. Een mens kan daar groeien.”

“Ik vind het fijn om mezelf als danser uit te dagen nieuwe dingen te doen. Dat voelt in deze groep heel veilig. Heerlijk om iedere week naar uit te kijken!”

“Iets nieuws, iets leuks! Een uitdaging met muziek, dans en lieve mensen.”

“Het doet me erg goed dat we zijn doorgegaan met de dansgroep. Ik blijf letterlijk en figuuurlijk in beweging. “

“Ik ben ontzettend blij dat dansen voor mij op deze manier mogelijk gemaakt is. Dansen stond al jaren op mijn verlanglijstje maar ik had en heb niet de financiële middelen voor dansles. Op deze manier kan ik eindelijk dansen. In een heerlijke groep van alle leeftijden van mensen die bij mij in de buurt wonen. Dit draagt bij aan mijn buurtgevoel en het gevoel van een “tribe” te hebben. Supergezellig en heerlijk voor mijn lijf en humeur!”

“Heel bijzonder om door De Wijk De Wereld deel uit te maken van een groep waarin je eerst niemand kende en je nu samen zulke mooie dingen beleeft en elkaar leert kennen. Dat we na De Wijk De Wereld de kans hebben gekregen om met elkaar te blijven dansen voelt echt als een cadeautje, nee, als een groot cadeau! Zo lekker om (onder begeleiding) te dansen en te bewegen, had ik anders nooit gedaan en niet gedurfd.”