Navigatie overslaan
Kies je cursus

Dichtgroep Korrewegwijk en De Hoogte

Dichtgroep Korrewegwijk en De Hoogte

Houd jij van (poëtische teksten) schrijven of wil je graag beginnen met schrijven en samen met wijkbewoners je werk delen? In de huidige groep schrijvers is ruimte voor nieuwe stemmen. Doe mee met onze spoken word/dichtgroep in de wijk!

Iedere donderdagavond is er tijd om samen te schrijven in een relaxte sfeer, een veilige plek om nieuw werk te delen, kans om podiumervaring op te doen en diverse schrijf- en podiumtechnieken aan te leren.

In de komende acht bijeenkomsten ligt de focus op muzikaliteit. Dit kan bijvoorbeeld zijn: schrijven op muziek, de muzikaliteit van een tekst, stemgebruik en de wisselwerking tussen tekst en muziek. Voor wie zelf een instrument bespeelt of op een andere manier muziek maakt: neem mee!

Wanneer
1 februari, 8 februari, 15 februari, 29 februari, 7 maart, 14 maart, 21 maart en 28 maart.
Tijd: 19.30 tot 21.00 uur.


Waar
Floreshuis, Floresplein 19. (Het lokaal wordt later bekend gemaakt).

Voor wie
Voor iedereen vanaf 16 jaar, woonachtig in de Korrewegwijk of De Hoogte. Ervaring met schrijven, performen of volledige beheersing van Nederlandse taal is niet nodig.

Kosten
€60,- voor acht bijeenkomsten. Betaling gaat d.m.v. een factuur die je ontvangt.

Heb je een Stadjerspas? Dan kom je in aanmerking voor een tegemoetkoming vanuit het Volwassen Sport- en Cultuurfonds.
Wil je hier gebruik van maken, neem dan contact op met Lies van der Kam:
lies.vanderkam@bijvrijdag.nl.


Aanmelden of meer informatie?
Voor meer informatie of om je aan te melden, mail naar Willemijn van de Walle op Willemijnvandewalle@gmail.com.


Wat is spoken word?
Spoken word is een dichtvorm waarbij naast de tekst, ook de voordracht van de tekst centraal staat. De teksten zijn vaak rauw en eerlijk, muzikaal. Een ideale uitlaatklep en een effectieve manier om krachtig te leren zeggen wat je nu echt wilt zeggen! Het leuke van spoken word is dat het verassend makkelijk te leren is en ontzettend leuk om in een groep te doen.

Over Willemijn van de Walle
Willemijn van de Walle is wijkdichter van de Korrewegwijk en De Hoogte. Ik ben schrijver en theatermaker. Ik volgde een spoken word traject bij Noordstaat en ben opgenomen in het talentprogramma van Noordwoord.. De afgelopen tijd heb ik onder meer opgetreden tijdens Dichters in de Prinsentuin, Grasnapolsky en Noorderzon. Bovenal ben ik een taalliefhebber met een scherp oog voor wat in een groep nodig is om op een prettige manier samen te zijn. In de dichtgroep gaan we in een uitnodigende sfeer aan de slag met zelf schrijven, delen van teksten en stappen zetten in hoe je een tekst kunt voordragen. Met humor en respect voor ieders eigenheid bouwen we aan nieuw werk.Foto: Chris Top