Navigatie overslaan
Kies je cursus

Jongeren Studio T brengen eigen album uit

Sinds een halfjaar werken jongeren uit de Noorderlijke stadswijken in StudioT aan het schrijven, producen en opnemen van hun eigen muziek. Ondere begeleiding van enkele muziekprofessionals hebben ze nu hun eigen nummers uitgebracht.

StudioT is de plek in Groningen West waar jongeren hun talent kunnen ontwikkelen, met de focus op hiphopmuziek. Een unieke plek die is ontstaan uit de vraag van de jongeren uit de wijk Selwerd. WIJ Groningen, BSlim en VRIJDAG in de Buurt hebben deze vraag in samenwerking opgepakt en met behulp van Gemeente Groningen is in 2022 StudioT gerealiseerd. In de studio staat de kracht van de jongere centraal en met behulp van muziekprofessionals is er gewerktnaar een compilatiealbum van alle jongeren die de studio instappen.

Begeleiders Riley Tyrone (voormalig winnaar Grote Prijs van Nederland in de categorie hiphop) en producer Rudy Rivas zeggen: ‘Het album is het resultaat van de inspirerende samenwerking van de jongeren en belichaamt de diversiteit en creativiteit van de opkomende muziekscene in Groningen. De muziek is een manier waarop de jonge artiesten hun stem laten horen’.
Gastheer van StudioT is Jaelle Hupkes, een young professional die is opgegroeid in de wijk Selwerd. Hij is heel enthousiast over het project: ‘StudioT is meer dan een muziekstudio, het is een ontmoetingsplek waar jongeren thuis zijn. De focus ligt op muziek, maar jongeren hebben ook de ruimte om te gamen, tafeltennissen of hun schrijfkunsten te ontwikkelen, het is een creatieve broedplaats’.

Op 30 juni 2023 van 19.00 – 22.00 is de releaseparty in StudioT aan de Eikenlaan 292, naast voetbalvereniging Mamio. Tijdens deze feestelijke gebeurtenis zijn er een luistersessies, live optredens van de jongeren en is er ook een gastoptreden van local hero: Jurr. StudioT kijkt uit om deze mijlpaal te vieren met de jongeren en hun aanhang.

Meer informatie
Neem contact op met de cultuurcoach van Selwerd en Paddepoel en projectleider van Studio T Lucas Winkel via lucas.winkel@bijvrijdag.nl.

Foto: eigen foto StudioT (Rappers NR en KT – StudioT)