Navigatie overslaan
Kies je cursus
Lewenborg heeft een Wijkdichter!

Zaterdag 11 mei maakte Lewenborg kennis met Ronald IJpma.

Lewenborg heeft een Wijkdichter!

Zaterdag 11 mei was een bijzondere dag in wijkcentrum het Dok, waar de nieuwe wijkdichter van Lewenborg, Ronald IJpma, werd gepresenteerd door cultuurcoach Michiel Rasker. Het was een geslaagd dag met een opkomst van zo'n 50 enthousiaste bezoekers.

Ronald droeg voor uit eigen werk in een energieke presentatie. Ook vertelde hij over zijn plannen voor de komende maanden, waarbij hij zich zal inzetten voor de wijk door gedichten te schrijven over dingen die spelen, zoals culturele activiteiten. De gedichten worden maandelijks gepubliceerd in de wijkkrant "de Lewenborger". Daarnaast wil Ronald samen met wijkbewoners initiatieven rondom poëzie oppakken, zoals het opzetten van een poëzieclub en het organiseren van poëzieavonden in samenwerking met de Cultuurcoach.

Verdere hoogtepunten van de dag...

Een hoogtepunt van de middag was de verrassende act van danser, schrijver en performer Benna Mensah. Met een unieke combinatie van spoken-word, motivatiespeech en dans wist hij het publiek te boeien.

Hij sloot af met een freestyle waarin het publiek meeging dansen op het podium terwijl Ronald een rap bracht op eigen muziek. We kijken terug op een geslaagde dag.
Tijdens de presentatie van Ronald zijn onderstaande foto's gemaakt door Sjoerd Knol.

Wil je op de hoogte blijven van de initiatieven van de wijkdichter? Houd dan de website van VRIJDAG in de Buurt/Lewenborg en de Facebookpagina van VRIJDAG in de Buurt Lewenborg in de gaten voor updates.

Ronald in de media

Kees Bouma, schrijver bij de gezinsbode interviewde Ronald. Lees hier het artikel terug.

OOGTV sprak ook met Ronald en maakte onderstaande reportage.