Navigatie overslaan
Kies je cursus
Theater­groep Ooster­par­kwijk speelt Hinderburg

De voorstelling met dansende meisjes, matrozen, gangsters, en een verloren god...

Theatergroep Oosterparkwijk speelt Hinderburg!

Afgelopen vrijdag- en zaterdagavond (18 & 19 oktober 2024 ) stond de theatergroep uit de Oosterparkwijk op de planken met hun voorstelling "Het Neerstorten van de Hinderburg en wat daarna gebeurde." Onder de bezielende leiding van Jorrit Boonstra bracht een kleine groep spelers, waarvan sommigen hun eerste ervaring op het podium hadden, het verhaal tot leven.

Met volledige toewijding en het knappe onthouden van veel tekst, wisten de spelers het publiek te boeien van begin tot eind. Het stuk was beide avonden volledig uitverkocht. 

We kijken terug op twee prachtige avonden en wensen deze talentvolle groep veel toi toi toi voor de toekomst! We hopen dat er nog meer van dit soort mooie voorstellingen volgen.

De voorstelling is in sfeerbeelden vastgelegd door onze vaste fotograaf Thijs Schuringa.

Waar ging de voorstelling over?

God keert net na het neerstorten van de zeppelin de Hindenburg terug op aarde en wordt meteen in elkaar geslagen en beroofd. De mens wil Hem niet meer om zich heen hebben, ze hebben Hem niet meer nodig. Of toch wel?

Een stuk over liefde, verlangen, eenzaamheid en vragen om problemen, in een fictief Amerika in een fictieve jaren 30. Met dansende meisjes, matrozen, gangsters, en een verloren god.

“Die zeppelin, die was het begin van het einde. Die zeppelin, die stond ergens voor. Dat zulke schoonheid bestond. … Ze wilde zeppelins die naar de maan zouden vliegen. Dat is ook voorbij. Geen dromen meer.” 
- Vincent

Het stuk werd geschreven door: Koos Terpstra

Ook iets doen met kunst & cultuur?

Wil je in de Oosterparkwijk ook iets doen met theater, muziek, poëzie of iets anders? Neem dan contact op met Cultuurcoach Daan!