Navigatie overslaan

Deze site gebruik cookies om je beleving te verbeteren. Cookieverklaring

Kies je cursus

VRIJDAG in de Buurtsessies Korrewegwijk en De Hoogte

Sinds dat De Wijk De Wereld in 2019 neerstreek in de Korrewegwijk en de Hoogte zijn er heel veel mooie initiatieven op het gebied van kunst ontstaan. En onder de vlag van VRIJDAG in de Buurt hebben veel groepen zich kunnen vestigen in de wijken.

Hannelore Duynstee en Magda Rozenveld van VRIJDAG in de Buurt hebben in samenwerking met de makers bedacht om een presentatiemoment te organiseren. Net zoiets als de Uitmarkt, laten zien wat er het komend seizoen allemaal op het gebied van Muziek, Theater, Dans en Spoken Word te zien en te doen is. Hierbij zullen alle groepen zich op hun eigen wijze presenteren.

De makers zijn: Gaja Caruso van dansgroep Mous, Karam Shebat van de Wijkband, Charlotte Beerda van de Dichtersgroep en Lies van der Kam van theatergroep Goed Begin.

VRIJDAG in de Buurtsessies 1: Werken met de makers
Zondag 29 mei ging de eerste van drie VRIJDAG in de Buurtsessies van start. Werken met de makers. Vanuit de hele wijk kwamen er mensen op de sessies af. Onder andere uit de dansgroep, de theatergroep, de dichtersgroep en de wijkband. Dit gaf een heel gemengd gezelschap! En dat was eigenlijk ook de bedoeling van deze dag.

De vier makers die bij dit project betrokken zijn, gaven in de ochtend een korte workshop, ieder vanuit hun eigen expertise. Gaia van dansgroep Mous begon de dag met een verfrissende warming-up. En ze ging aan de slag met de groep om meer bewust te worden van elkaar en de ruimte om ons heen. Toen nam Karam van de wijkband het over en leerde de groep een zeer nuttige ademhalingstechniek. Daarna gaf Charlotte van de dichtersgroep de opdracht om zonder na denken 7 minuten lang te schrijven. Een aanrader! Lies van theatergroep Goed Begin sloot de ochtend af met een leuke groepsopdracht waarbij de groep als één stem moesten praten en de improvisatieopdracht “Ja! En…”, wat gaat over het aannemen van spelaanbod.

Na de lunch werd de groep opgedeeld en twee- en drietallen en hebben ze allemaal, onder begeleiding van één van de makers, een performance in elkaar gezet. Elk groepje nam mee wat ze in de ochtend opgepikt hadden. Als slot hebben ze alle acts aan elkaar laten zien. Er zijn werkelijk prachtige dingen gemaakt.

De dag was waardevol, zowel voor de makers als de deelnemers. Iedereen heeft iets nieuws geleerd en er zijn mooie verbindingen ontstaan.

Een greep uit wat de deelnemers en makers aan het einde van de dag met ons hebben gedeeld.

“Ik vond het een magische dag en het smaakt absoluut naar meer”

“Ik vond het heel leuk om met nieuwe mensen samen te werken”

“Ik voelde me verbonden met iedereen”

“Ik ga met een glimlach naar huis”

“Ik vond het heel eng in het begin, het voelde alsof ik in het diepe werd gegooid. Maar ik vond het heel fijn om te merken dat ik houvast kreeg en kon genieten van het proces.”

“Alles wat gemaakt is, is echt prachtig geworden”

“Ik heb iets gedaan waarvan ik dacht dat ik het niet kon”

Whats next

  • 18 SEPTEMBER VRIJDAG in de Buurtsessie 2: Toewerken naar een presentatie voor 1 oktober
  • 1 OKTOBER VRIJDAG in de Buurtsessies optreden: Presentatiemoment i.s.m. alle groepen