Navigatie overslaan
Kies je cursus

Atelier in de School

Een mooi en goed uitgerust kunstatelier in school waar kinderen hun creativiteit helemaal kwijt kunnen, hoe mooi is dat?! VRIJDAG denkt mee en adviseert over de inrichting van een kunstatelier in jouw school. Een vaste, uitnodigende plek voor kinderen om te maken. In overleg met het onderwijsteam wordt gekeken naar geschikte ruimtes in de school die we samen kunnen omtoveren tot inspirerende maakplekken.

De term atelier komt uit de beeldende kunst, maar in dit geval gebruiken we hem breder: het atelier als werkplaats of studio voor zowel theater, beeldende kunst als muziek.

Het programma voor de ateliers wordt gemaakt in samenwerking met kunstdocenten van VRIJDAG en de school. We zoeken daarbij aansluiting bij het lesprogramma van de leerlingen.

Prijsindicatie
€747,50 (exclusief aanschaf van materialen)

Ruimte is iets dat ons omringt; het roept zintuiglijke ervaringen en belevingen op. Hoe de ruimte van het atelier eruitziet en hoe we het atelier samen gaan inrichten is van grote invloed voor hoe het kind zich er zal gaan gedragen. Je stapt een drempel over en komt een andere sfeer binnen. Dat doet een ander appèl op je. Het atelier kent specifieke rituelen, het is een plaats waar andere regels gelden die samen met de kunstvakdocent en de school worden opgesteld. Met goede materialen, rekwisieten en technische middelen die uitnodigen om te gaan te onderzoeken, experimenteren, te ontmoeten en te creëren.

Maartje Ghijsen, programmeur Onderwijs

Samen aan de slag?