Navigatie overslaan

Wij maken gebruik van cookies om de website normaal te laten functioneren, de browse-ervaring te verbeteren, gepersonaliseerde advertenties of inhoud te tonen en gebruikersinteractie te meten. Door op 'Alle accepteren' te klikken, stem je in met ons gebruik van cookies.

Kies je cursus

Atelier in de School

kov | po | vo | vmbo | sbo | svo

VRIJDAG richt samen met de school een atelier in waar leerlingen tijdens en na schooltijd kunnen maken. In overleg wordt gekeken naar geschikte ruimtes in de school die we samen kunnen omtoveren tot ateliers.

De term atelier komt uit de beeldende kunst, maar in dit geval gebruiken we hem breder: het atelier als werkplaats voor zowel theater, beeldende kunst als muziek.

Het programma voor de ateliers wordt gemaakt in overleg met kunstenaar-docenten van VRIJDAG en de school. We zoeken daarbij aansluiting bij het lesprogramma van de leerlingen.

Samen aan de slag?

Ruimte is iets dat ons omringt; het roept zintuiglijke ervaringen en belevingen op. Hoe de ruimte van het atelier eruitziet en hoe we het atelier samen gaan inrichten is van grote invloed voor hoe het kind zich er zal gaan gedragen. Je stapt een drempel over en komt een andere sfeer binnen. Dat doet een ander appèl op je. Het atelier kent specifieke rituelen, het is een plaats waar andere regels gelden die samen met de kunstvakdocent en de school worden opgesteld. Met goede materialen, rekwisieten en technische middelen die uitnodigen om te gaan te onderzoeken, experimenteren, te ontmoeten en te creëren.

Maartje Ghijsen, programmeur Onderwijs