Navigatie overslaan
Kies je cursus

Dummy Dag

Ontdek de kracht van de dummy: een leeg boek vol mogelijkheden. Kinderen maken een uniek, creatief en persoonlijk document van hun schooljaar met hun eigen gedachten en sporen.

Met Dummy Dag bieden we een workshop voor alle klassen, een prikkelende training voor leerkrachten om vertrouwd te raken met het werken in de Dummy en leuke dummypost om tijdens het schooljaar mee aan de slag te gaan. Aan het eind van het schooljaar exposeren we alle dummy’s van de school in de dummytentoonstelling!

Boek Dummy Dag voor de hele school en start het nieuwe schooljaar vol creativiteit!

Wat krijgt de school?

1. Deskundigheidtraining voor leerkrachten

Op 30 augustus 2024 van 10:00 tot 12:00 organiseren we verschillende workshops Beeldende Kunst op locatie bij VRIJDAG. Deze workshops bieden inspiratie en geven inzicht in procesgericht werken. Leerkrachten ervaren hoe je de dummy gebruikt en hoe je deze kunt inzetten tijdens de lessen. Deze workshops zijn incl. een hand-out, opdrachten voor in de klas, een eigen dummy en materialen.

2. Dummydagen

Tijdens de dummydagen krijgen alle schoolklassen workshops van speciaal opgeleide dummydocenten. Dit zijn kunstdocenten van VRIJDAG die vaak werken met een dummy en kinderen via hun eigen ervaring kunnen meenemen in het werken met een persoonlijk onderzoeksboek. Elke groep krijgt 2 workshops van ongeveer 2 uur in de klas (dit kan op maat worden vormgegeven). We gaan aan de slag met verschillende beeldende technieken en opdrachten. Kinderen leren hoe ze de dummy (zowel de kaft als binnenkant) een eigen identiteit kunnen geven en worden geïnspireerd om regelmatig in de dummy te gaan werken. De boeken krijgen een vaste plek in de klas.

Er zijn workshops voor de onder-, midden- en bovenbouw en worden ingepland in de maand september.

3. Nazorg: een nieuwe dosis inspiratie voor de dummy

Kunstdocenten van VRIJDAG komen tijdens het schooljaar langs in de klas om de voortgang van de dummy’s te bespreken en om korte dummy-opdrachten uit te voeren.

4. Dummytentoonstelling

Aan het eind van het schooljaar richten kunstdocenten van VRIJDAG op school een dummytentoonstelling in. Zo kunnen ouders en andere belangstellenden de dummy’s bekijken en genieten van welke sporen er in de boeken tijdens het schooljaar zijn achtergelaten. Elk kind bepaalt welke pagina geopend mag worden. De dummytentoonstelling wordt feestelijk geopend en er zal een officieel dummycertificaat aan de school worden uitgereikt.

Dummy Dag biedt handvaten voor de hele school om ook na dit schooljaar zelf met de dummy te blijven werken. Zo krijgt de dummy een vaste plek in het curriculum als creatief onderzoeksboek, waar kinderen tijdens hun schoolloopbaan eigen sporen en gedachten in achter kunnen laten.

Prijsindicatie: € 7.434,75
Prijs is onder voorbehoud. Bij dit bedrag gaan we uit van 10 groepen en 250 leerlingen. Het bedrag is inclusief materiaalkosten.

Samen aan de slag?