vrijdag_dummydag_breed.jpg

Dummy Dag

Een dummy is een boek met blanco pagina's, zonder lijnen en woorden. Een dummy kun je gebruiken als dagboek om in te schrijven, te tekenen, foto’s te verzamelen of geheimen in te bewaren; helemaal voor jezelf!

Veel kunstenaars werken dagelijks met een dummy om in te schetsen en het eigen creatieve proces vast te leggen.

Dummy in de klas

Elke leerling heeft een eigen verhaal, een eigen tempo en een eigen manier van denken, maken en leren. Met een dummy kan een leerling zijn eigenheid vormgeven en vastleggen.

Deze dummy neemt een kind mee naar de volgende klas en kan een een rijk en dierbaar bezit worden. Een boek van, over en door jezelf: helemaal van jou!

Eigen identiteit

Tijdens de dummy-dag werken beeldend kunstenaars samen met de leerlingen om de dummy’s een eigen identiteit te geven en de omslag van de dummy te ontwerpen en vorm te geven. Dit doen ze met diverse beeldende technieken zoals schilderen, druktechnieken, fotografie, collage en meer.

Werkwijze

De school koopt de dummy’s in overleg met VRIJDAG in (A4 - of A3-formaat). VRIJDAG en de school kiezen samen de media en de kunstenaars waarmee we gaan werken. De kunstenaar-docenten komen een dag langs om met meerdere groepen aan de slag te gaan!

IMG_1530.jpg
Bekijk alle foto's
IMG_1551.jpg
Bekijk alle foto's
IMG_1554.jpg
Bekijk alle foto's
IMG_1569.jpg
Bekijk alle foto's
IMG_1571.jpg
Bekijk alle foto's
IMG_1584.jpg
Bekijk alle foto's

Samen aan de slag?

Heb je een vraag?

Verplicht veld