vrijdag_groep8neemtafscheid_breed.jpg

Groep 8 neemt afscheid

Elk jaar nemen leerlingen van groep 8 afscheid van de basisschool. Wat vieren we tijdens dit afscheid, binnen welke traditie en hoe geven we deze belangrijke viering en traditie vorm? Samen met de leerkrachten van groep 8 bedenken we een eigen concept voor een kunstzinnig afscheidsmoment!

Afscheidskoffer

Dit samen te ontwikkelen product bestaat uit een Afscheidskoffer voor in de klas en een bijbehorende ‘training van de creatieve spieren’ voor de leerkracht. Met de Afscheidskoffer ga je verder op reis; leerlingen gaan op weg naar een nieuwe levensfase: de middelbare school.

Het wordt een product waarmee leerkracht en klas een frisse, verdiepende invulling kunnen geven aan hun laatste halve jaar op school en waarmee ze een afscheid van school kunnen organiseren dat bij ze past.

De vormgeving van de koffer verbeeldt de werkwijze: van onderzoeken, denken, brainstormen naar maken, verfijnen en presenteren.

Houten Huis

De afscheidskoffer wordt momenteel ontwikkeld door VRIJDAG in samenwerking met Het Houten Huis. Als de Afscheidskoffer helemaal af is kan een school zelfstandig aan de slag met het ontwikkelen van een passend concept voor hun afscheid van groep 8.

IMG_4017.JPG
Groep 8 neemt afscheid
Bekijk de foto's!
IMG_4005.JPG
Groep 8 neemt afscheid
Bekijk de foto's!
IMG_4020.JPG
Groep 8 neemt afscheid
Bekijk de foto's!

Samen aan de slag?

Waar kom ik vandaan en waar ga ik naartoe? Leerlingen maken aan het einde van de basisschool de balans op van waar ze op dat moment staan. Ze denken na over wat ze al zijn, in plaats van wat ze willen worden.

Maartje Ghijsen, programmeur Theater
Heb je een vraag?

Verplicht veld