vrijdag_groep8neemtafscheid_breed.jpg

Groep 8 neemt afscheid

Elk jaar nemen leerlingen van groep 8 afscheid van de basisschool. Wat vieren we tijdens dit afscheid, binnen welke traditie en hoe geven we deze belangrijke viering en traditie vorm? Samen met de leerkrachten van groep 8 bedenken we een eigen concept voor een kunstzinnig afscheidsmoment!

Kaarten voor in de klas

Dit product bestaat uit een serie kaarten voor in de klas en een bijbehorende ‘training van de creatieve spieren’ voor de leerkracht. De leskaarten geven een frisse en verdiepende invulling aan het laatste halve jaar op school. Ze inspireren de leerkracht en de klas om een afscheid te organiseren dat bij ze past. De klas kan zelfstandig aan de slag met het ontwikkelen van een passend concept voor hun afscheid van groep 8.

Het Houten Huis

De kaarten voor in de klas worden ontwikkeld door VRIJDAG in samenwerking met Het Houten Huis, het beeldend muziektheatergezelschap van het Noorden.

IMG_4017.JPG
Groep 8 neemt afscheid
Bekijk de foto's!
IMG_4005.JPG
Groep 8 neemt afscheid
Bekijk de foto's!
IMG_4020.JPG
Groep 8 neemt afscheid
Bekijk de foto's!

Samen aan de slag?

Waar kom ik vandaan en waar ga ik naartoe? Leerlingen maken aan het einde van de basisschool de balans op van waar ze op dat moment staan. Ze denken na over wat ze al zijn, in plaats van wat ze willen worden.

Maartje Ghijsen, programmeur Theater
Heb je een vraag?

Verplicht veld