Navigatie overslaan
Kies je cursus

Kunst in de VSD

Kunst in de VSD heeft als doel alle basisschoolkinderen de kans te geven zich optimaal te ontwikkelen, met elkaar te spelen én om plezier te hebben! We bevorderen op deze manier kansengelijkheid. Voor het realiseren van de VSD werkt VRIJDAG samen met andere aanbieders, verschillende scholen en de gemeente Groningen.

Tijdens Kunst in de VSD kunnen leerlingen meedoen met diverse workshops. De leerlingen, van kleuters tot bovenbouw, kunnen proeven en kennismaken, ontdekken waar hun talenten liggen en misschien wel ervaren dat ze ergens mee door willen.

Het aanbod is breed georiënteerd, laagdrempelig en procesgericht. In de onderwerpen van de workshops en de uitvoering ervan wordt goed gekeken naar wat aansluit bij de belevingswereld van de leerlingen. Het proces dat de leerlingen doormaken tijdens de workshop staat hierbij centraal en kan/mag bij ieder kind verschillen. Zo biedt VRIJDAG het kind in elke workshop een betekenisvolle kunstervaring. Het aanbod (en de kunstdocenten) reist door de wijk. De leerlingen geven zich per blok op.

De laatste les staat in het teken van de presentatie/voorstelling/tentoonstelling, waarbij ouders/verzorgers/buurtgenoten en klasgenoten worden uitgenodigd. Een mooi moment om een podium te geven aan de leerlingen, om het blok af te ronden en om zichtbaar te maken wat er gebeurt in de wijk.

Een paar quotes uit het atelier op de IKC Borgman Oosterpark o.l.v. Pol Taverne en Sandra Vermanen

"Ik maak hier een feestje"
Rahim

"Ik maak even een klein vliegtuigje"
Florijn

"Ik denk dat ik dit nu even laat, en een nieuw experiment start."
Willem

"Ik weet zelf niet wat ik aan het maken ben!" Oh wacht ik weet t al. "Ik zit echt een experiment te doen"
Huub

Samen aan de slag?

Voor Kunst in de VSD werken we vraaggericht en op maat. Wil je ook met ons samen werken? Neem contact met ons op via onderwijs@bijvrijdag.nl