Theatermaken in de klas voor leerkrachten basisonderwijs en pedagogisch medewerkers

Theatermaken is verhalen vertellen. Niet alleen met woorden maar ook met muziek, geluid, beeld, beweging, kostuum, licht en misschien wel geur.

Maken is creëren, bedenken, uitproberen, weggooien en opnieuw testen. Het is een proces, dat je samen met je groep of klas aan gaat. Misschien heb je van te voren een vaag plan in je hoofd en ga je een bepaalde kant op.  Om vervolgens te merken dat een andere richting misschien interessanter is. Dat de dingen anders uitpakken dan je had verwacht. Dat hoort bij iets maken!

Inhoud traject

Het traject Theatermaken voor leerkrachten bestaat uit een set leskaarten voor in de klas met daarbij twee bijbehorende trainingen van de ‘creatieve spieren’ voor de leerkracht en pedagogisch medewerker.

De leskaarten geven een frisse en verdiepende invulling op hoe je met je groep met theatermaken aan de slag kunt. De leskaarten zorgen voor inspiratie en geven concrete handvaten om te gaan maken en experimenteren. De leskaarten kunnen in alle groepen worden gebruikt. Leerlingen uit de bovenbouw kunnen zelfstandig met de kaarten aan de slag en de leerkracht begeleidt de onder- en middenbouw.

In de training gaat de leerkracht zelf de vloer op. Je gaat onderzoeken en experimenteren met verschillende theatervormen en technieken. Je leert thematisch en procesmatig te werken. Door minder resultaatgericht te werken, wordt de vrijheid en creativiteit gestimuleerd en is ruimte voor de inbreng van de kinderen.

Theatermaken in de klas

Het product Theatermaken in de klas is ontwikkeld door VRIJDAG in samenwerking met Het Houten Huis, het beeldend muziektheatergezelschap van het Noorden. De kosten voor het traject bedragen €350 per deelnemer (max 10 deelnemers).

Bij de prijs inbegrepen:

  • 2 trainingen in de theaterstudio’s van VRIJDAG. (Woensdag 13 en 27 januari van 13.30 tot 16.00 uur)
  • Een set leskaarten voor in de klas
  • Coaching op locatie (2 uur)
  • Contacturen (2 uur)
  • Koffie & thee tijdens de trainingen

Mocht je na dit traject de smaak te pakken hebben en intensiever worden begeleid in het maakproces dan is er een mogelijkheid voor uitgebreidere coaching. 

*Er zijn ook mogelijkheden om het traject met het hele leerkrachtenteam te volgen. Stuur een email naar onderwijs@bijvrijdag.nl en dan kijken we samen naar een passend traject voor jouw school of opvang.

Schrijf je in

Heb je een vraag?

Verplicht veld