Navigatie overslaan

Wij maken gebruik van cookies om de website normaal te laten functioneren, de browse-ervaring te verbeteren, gepersonaliseerde advertenties of inhoud te tonen en gebruikersinteractie te meten. Door op 'Alle accepteren' te klikken, stem je in met ons gebruik van cookies.

Kies je cursus

Meesters in de Kunst

kov | po | sbo

Scholingsaanbod bij VRIJDAG Onderwijs

Meer tekenen en schilderen in de klas, vaker samen zingen en toneelspelen. Hoe geef je het kunstonderwijs een vaste plek binnen het curriculum en hoe zorg je voor voldoende kennis, expertise en vertrouwen bij het team van leerkrachten en pedagogisch medewerkers?

VRIJDAG Onderwijs biedt trainingen, cursussen en workshops voor de disciplines beeldende kunst, theater en muziek. Er staat een team van 40 kunstdocenten klaar om leerkrachten en pedagogisch medewerkers te inspireren en hun culturele ontwikkeling samen verder te ontwikkelen. De trainingen, cursussen en workshops van VRIJDAG Onderwijs geven niet alleen inspiratie, vertrouwen en verdieping maar bieden ook concrete handvaten, werkvormen en middelen om met de kinderen te gaan MAKEN.

Het deskundigheidsbevorderingsaanbod van VRIJDAG Onderwijs heeft een procesgerichte aanpak. Leerkrachten en pedagogisch medewerkers ervaren zelf weer hoe leuk, spannend en moeilijk het is om te zingen, spelen en te maken. Zelf maken, ervaren, beschouwen en samen reflecteren staan centraal in onze aanpak.

Ons deskundigheidsbevorderingsaanbod bestaat uit meerdere werkwijzen:

  • Coaching on the job
  • Crash courses
  • Workshops ter inspiratie en verdieping

Samen aan de slag?

beeldende kunst - tekenen en schilderen - druktechnieken - werken met hout, gips, klei en ruimtelijke materialen - textielatelier - fotografie en film | theater - theater maken - improviseren - samen verhalen maken - beeldend theater - fysiek theater - masker theater - theater met beeld en geluid - werken met kostuums | muziek - Crash Course Piano - gitaar - componeren - zingen - 'sing a song'-writing - werken met instrumenten