Navigatie overslaan

Wij maken gebruik van cookies om de website normaal te laten functioneren, de browse-ervaring te verbeteren, gepersonaliseerde advertenties of inhoud te tonen en gebruikersinteractie te meten. Door op 'Alle accepteren' te klikken, stem je in met ons gebruik van cookies.

Kies je cursus

Visie & werkwijze

VRIJDAG wil alle kinderen en jongeren van Groningen de mogelijkheid bieden om mee te doen met kunst en cultuur. Daarom komen we met onze kunstdocenten naar de scholen en nodigen we kinderen en jongeren uit in de ateliers van VRIJDAG om zelf te komen ervaren, te maken en te doen.

Ervaren en beleven

In onze onderwijsprojecten staat de ervaring en het beleven van de kunstdisciplines muziek, theater en beeldende kunst centraal. We dagen kinderen, jongeren en volwassenen uit om zelf te creëren, te experimenteren en het onderzoek aan te gaan. Door het zelf doen en maken ontdek je waar je goed in bent en groeit het vertrouwen in eigen kunnen.

Samen

Onze projecten voeren we uit in nauwe samenwerking met de school. Iedere situatie, plek, omgeving, context vraagt om een specifieke aanpak en benadering. We stemmen af en geven nieuwe inzichten om tot een unieke samenwerking te komen. Zo ontstaan er projecten die ingebed kunnen worden binnen het curriculum met draagvlak binnen de school.

Werkwijze

Wanneer je met ons gaat samenwerken dan hebben wij van tevoren een overleg met jullie om vraag en aanbod op elkaar af te stemmen. Samen kijken we welke discipline en werkwijze het beste past. Wij denken dat we op deze manier kwalitatief goede projecten kunnen maken in samenwerking met de scholen; in samenwerking met jou.

Samen aan de slag?