Navigatie overslaan

Deze site gebruik cookies om je beleving te verbeteren. Cookieverklaring

Je kunt je alvast inschrijven voor de nieuwe cursussen. Kies je cursus
Kies je cursus
Partners

Een kernwaarde van VRIJDAG is dat we alles samen doen. We werken daarom veel samen met partners om zoveel mogelijk mensen in aanraking te laten komen met kunst en cultuur.

Culturele partners

De rol van VRIJDAG in de gemeente en provincie Groningen is ontzettend breed. In de gemeente bieden we workshops, cursussen en lessen muziek, theater en beeldende kunst. Daarnaast verzorgen we via VRIJDAG Onderwijs cultureel aanbod voor het onderwijs en met VRIJDAG Naschool zijn we er voor scholen die kunst en cultuur aan willen bieden buiten schooltijd. De cultuurcoaches van VRIJDAG in de Buurt brengen kunst en cultuur naar de wijken van de stad en via het KultuurLoket maken we amateurkunst in de hele provincie mogelijk met advies en ondersteuning. En met POPgroningen stimuleren we popmuziek van Groningse bodem.

Een kernwaarde van VRIJDAG is dat we alles samen doen. We werken daarom veel samen met partners om zoveel mogelijk mensen in aanraking te laten komen met kunst en cultuur. Deze samenwerkingen lopen behoorlijk uiteen en worden bovendien voortdurend vernieuwd. Hierbij kun je denken aan het gezamenlijk organiseren van culturele activiteiten, zoals een expositie, festival of locatietheater, het ter beschikking stellen van onze docenten, cultuurcoaches of locaties, het in de breedste zin adviseren en ondersteunen van amateurkunstenaars en -verenigingen op het gebied van kunst en cultuur en het afstemmen van werkzaamheden in de Gemeenschappelijke Ambitie voor Groningen.

Samenwerken?

Wil jij ook samenwerken op het gebied van kunst en cultuur in Groningen?

Wij werken samen met

KinderMuziekWeek

De landelijke Kindermuziekweek wil ieder jaar 10 dagen lang alle kinderen uit Nederland van 0 tot 12 jaar laten genieten van het maken van én het luisteren naar (live) muziek.

Kenniscentrum Kunst & Samenleving

Samen met Kenniscentrum Kunst & Samenleving doen we praktijkgericht onderzoek naar hoe kunstenaars, ontwerpers, musici en docenten kunsteducatie kunnen bijdragen aan een menswaardiger en duurzamere wereld.

POPnl

POPnl is een samenwerkingsverband tussen de twaalf provinciale popkoepels.

ESNS

In verschillende projecten werkt POPgroningen samen met Eurosonic Noorderslag (ESNS).

VERA

In verschillende projecten werkt POPgroningen samen met VERA, het underground poppodium van Groningen.

Simplon

In verschillende projecten werkt POPgroningen samen met Simplon, het urban poppodium van Groningen.

Noordstaat

Noordstaat is de plek in Groningen waar upcoming en startende artiesten versnellen en groeien in hun talent.

Paradigm

In verschillende projecten werkt POPgroningen samen met Paradigm050, een veelzijdige en vernieuwende elektronische community in Groningen.

EM2

In verschillende projecten werkt POPgroningen samen met EM2, indoor en outdoor duurzaam poppodium aan de rand van Groningen.

Sta jij er nog niet tussen? Geef ons een seintje via communicatie@bijvrijdag.nl.