Navigatie overslaan
Kies je cursus
Toegan­ke­lijkheid

Iedereen zou mee moeten kunnen doen aan kunst en cultuur. Daarom hechten wij veel waarde aan de toegankelijkheid van onze gebouwen en lokalen.

Toegankelijkheid

De locaties van VRIJDAG zijn allemaal gevestigd in en rond de binnenstad van Groningen. Hierdoor zijn de gebouwen bereikbaar te voet, per fiets, met de auto en het openbaar vervoer. Bovendien proberen we onze panden en lokalen zo goed mogelijk toegankelijk te maken voor personen met een lichamelijke beperking, bijvoorbeeld door middel van een rolstoeltoegankelijke voordeur, lift en invalidentoilet.

Walstraat

Het pand aan de Walstraat 34 heeft een rolstoel-toegankelijke voordeur en een lift om in diverse lokalen te komen. De lokalen 9, 12, 13, 14 en expositieruimte De Kelder zijn echter niet met een rolstoel bereikbaar. Er is een invalidentoilet aanwezig op de begane grond. Daar bevindt zich ook het café. Je hulphond mag uiteraard mee het pand in, andere huisdieren zullen buiten op hun baasje moeten wachten.

Noorderbuitensingel

Het gebouw aan de Noorderbuitensingel 11 heeft een rolstoel-toegankelijke voordeur, maar geen lift. Het café en de theaterzaal bevinden zich op de begane grond en zijn goed bereikbaar met je rolstoel. Er is geen invalidetoilet aanwezig in ons pand. Je hulphond mag uiteraard mee het pand in, andere huisdieren zullen buiten op hun baasje moeten wachten.

Akkerstraat

Aan de achterzijde van onze locatie aan de Akkerstraat 99 bevindt zich een rolstoeltoegankelijke ingang. Daardoor zijn de grote zaal en ruimtes voor kleine groepen of solo-lessen bereikbaar voor mindervaliden. Bandstudio's, (studeer)ruimtes voor groepslessen en de toiletten zijn echter enkel per trap bereikbaar. Er is dus geen invalidetoilet aanwezig. Ben je moeilijk ter been? Dan krijg je persoonlijke begeleiding. Je hulphond mag uiteraard mee het pand in, andere huisdieren zullen buiten op hun baasje moeten wachten. Bekijk hier de plattegrond.

Vragen? Bel de receptie op (050) 3051 400 of mail receptie@bijvrijdag.nl.

Heb je tips voor de verbetering van de toegankelijkheid? Laat het weten!