Een lieve groet met vleugels

Omdat we nu niet fysiek in de buurt kunnen werken, brengen we cultuur heel graag naar de mensen thuis! Bij een van onze cultuurcoaches ontstond het idee om iets te doen voor de ouderen. En zo ontstond de kaartenactie 'Een lieve groet met vleugels'. Deze actie willen we uitzetten in de hele Gemeente Groningen. 

Iedere week op maandag ontvangen leerlingen via de scholen en BSO’s  een maakopdracht van een docent van  VRIJDAG. Deze opdracht wordt door middel van een video uitgelegd. Al knutselend vragen we de kinderen een mooie boodschap in de vorm van een kaart te maken voor de ouderen in het woonzorgcentrum. Ze mogen zelf beslissen hoe groot of klein de kaart wordt, alles mag. Misschien willen ze een verhaaltje vertellen of willen ze wat vragen? Met toestemming van de ouders mogen de kinderen hun naam en adres toevoegen, wie weet krijgen ze wel een kaart terug. 

Elke week vóór vrijdag 17.30 uur kunnen de kaarten ingeleverd worden bij een centraal inzamelpunt. De kaarten blijven een weekend stilliggen in verband met besmettingsgevaar. Na het weekend worden de kaarten uitgedeeld.   

We hopen dat veel kinderen vol enthousiasme met de opdracht aan de slag gaan. Want alleen zijn doen we samen! 

Ondertussen in Lewenborg

Een lieve groet met vleugels Lewenborg is deze week van start gegaan! De opdrachten zijn de deur uit naar De Swaoistee en naar de BSO. Kinderen van de Swaoistee maken de opdrachten thuis en de kinderen die naar de BSO gaan, werken daar aan hun kaarten voor de actie.
Ook is het inzamelpunt in Winkelcentrum Lewenborg geplaatst. Midden in het winkelcentrum vind je een groene melkbus, met daarop de posters van Een lieve groet met vleugels. We hopen op heel veel kaarten, want in Lewenborg hebben we meer dan 400 adressen van eenzame ouderen. 
Samenwerkingspartners: WIJ Lewenborg, SKSG, De Swaoistee, At Home First, Golvend Lewenborg, De Zonnebloem, Winkelcentrum Lewenborg
Heb je een vraag?

Verplicht veld