Een lieve groet met vleugels

Omdat we nu niet fysiek in de buurt kunnen werken, brengen we cultuur heel graag naar de mensen thuis! Bij een van onze cultuutcoaces ontstond het idee om iets te doen voor de ouderen. En zo ontstond de kaartenactie 'Een lieve groet met vleugels'. Deze actie willen we uitzetten in de hele Gemeente Groningen. 

Iedere week op maandag ontvangen leerlingen via de scholen en BSO’s  een maakopdracht van een docent van  VRIJDAG. Deze opdracht wordt door middel van een video uitgelegd. Al knutselend vragen we de kinderen een mooie boodschap in de vorm van een kaart te maken voor de ouderen in het woonzorgcentrum. Ze mogen zelf beslissen hoe groot of klein de kaart wordt, alles mag. Misschien willen ze een verhaaltje vertellen of willen ze wat vragen? Met toestemming van de ouders mogen de kinderen hun naam en adres toevoegen, wie weet krijgen ze wel een kaart terug. 

Elke week vóór vrijdag 17.30 uur kunnen de kaarten ingeleverd worden bij een centraal inzamelpunt. De kaarten blijven een weekend stilliggen in verband met besmettingsgevaar. Na het weekend worden de kaarten uitgedeeld.   

We hopen dat veel kinderen vol enthousiasme met de opdracht aan de slag gaan. Want alleen zijn doen we samen! 

Ondertussen in Ten Boer

Heb je een vraag?

Verplicht veld