Navigatie overslaan
Kies je cursus

Creatieve handvaar­digheid (jaar 1)

De opleiding Creatieve Handvaardigheid (CHV) is voor mensen die beroepsmatig of als vrijwilliger beeldend willen werken met groepen, of zich na of bij willen scholen.

Creatieve handvaardigheid (jaar 1)

Startdatum Tijd Dag Locatie Lessen Prijs  
10 sep 2024 09:00 - 12:00 Dinsdag Walstraat 34 893,- Inschrijven

De opleiding is ook zeer geschikt voor mensen die zich nog niet willen specialiseren, maar zich breder willen oriënteren op het gebied van beeldend werk.

Je leert werken met diverse materialen en de daarbij behorende basistechnieken (o.a. keramiek, metaal, hout, textiel). Buiten de materialen- en techniekkennis ben je ook bezig met het (verder) ontwikkelen en herkennen van je eigen werkproces.

De opleiding duurt twee jaar en wordt afgerond met een gesprek en een tentoonstelling. De opleiding geeft geen lesbevoegdheid, maar bevat pedagogische en didactische onderdelen die je helpen je eigen ontdekkingen te vertalen naar een les- of begeleidingssituatie. Bovendien wordt de lesstof vaak gekoppeld aan de kunstgeschiedenis en de kunstbeschouwing om het blikveld te verruimen en je hierdoor te laten inspireren.

Docenten

Docenten: Gert Sennema, Sandra Vermanen

Wil je graag meedoen, maar is de opleiding voor jou te duur? Je kunt mogelijk aanspraak maken op korting of subsidie. Klik hier voor de voorwaarden.

Ontdek nog meer

Basiscursus tekenen en schilderen

Wil je leren tekenen en schilderen? Dat kan bij VRIJDAG. Onder begeleiding van een ervaren docent krijg je het onder de knie.

Naaicursus voor beginners

Heb je nog nooit achter de naaimachine gezeten, maar het lijkt je super leuk? Doe dan mee aan deze korte naaicursus voor beginners.

Productfotografie

Wil jij graag productfoto’s maken voor jouw website of webshop? Schrijf je dan in voor deze cursus!

Alles met wol

Wil je meer weten of je juist verdiepen in de werkvormen met wol? Doe mee met deze cursus en ontdek de fascinerende eigenschappen van dit unieke materiaal.

  • 12-99jr
  • Workshop

Schilderen: Naturescape galore

In deze workshop ga je botanisch tekenen en schilderen in de breedste zin van het woord.

Tekenen, iedereen kan het! (basiscursus)

Wil je leren tekenen? Dat kan bij VRIJDAG. Je werkt met fineliner en houtskool onder begeleiding van een ervaren docent.

Ontwerpen in hout: Nieuw leven

Wil jij graag (leren) ontwerpen in hout, en dat combineren met iets wat er al is? Niet alleen nieuw werk creëren, maar juist ook met aandacht voor objecten die er al zijn? Dat kan bij VRIJDAG.

Naaicursus: Zero Waste

Vind jij het leuk om met mode aan de slag te gaan, en staat duurzaamheid daarbij voorop? Kom maken bij VRIJDAG!

Painting: From light to paint

In this course, you will learn to paint by observing light. The lessons are taught in English.

  • 18-99jr
  • Workshop

Edelsmeden Tweedaagse

Maak kennis met het edelsmeden en ga naar huis met een zelfgemaakte ring!

Modeltekenen, iedereen kan het!

Deze cursus is voor iedereen die het tekenen van een model wil ervaren, beginners en gevorderden.

  • 21-99jr

Mouleren en draperen: De basis

Lijkt het jou leuk zelf te ontwerpen, en jouw eigen ideeën om te zetten in een patroon? Meld je dan aan voor mouleren en draperen!