Navigatie overslaan
Kies je cursus
Korting

Iedereen kan meedoen aan kunst en cultuur. Dat is de missie van VRIJDAG. Daarom kun je bij ons ook een cursus volgen als er thuis een krappe beurs is.

Korting

Korting op alle cursussen

Iedereen kan meedoen aan kunst en cultuur. Dat is de missie van VRIJDAG. Daarom kun je bij ons ook een cursus volgen als er thuis een krappe beurs is. Kijk voor welke kortingen jij in aanmerking komt. Wil je iemand anders verrassen? Dan kun je ook een cadeaubon bestellen.

Voor kinderen in de stad Groningen

In de stad Groningen is het Jeugdfonds Sport & Cultuur actief. Het Jeugdfonds maakt het voor kinderen en jongeren van 0 tot 18 jaar mogelijk lessen te volgen bij bijvoorbeeld een theaterclub, dansschool, kunstatelier of muziekvereniging, dus ook bij VRIJDAG! De bijdrage van het Jeugdfonds bedraagt maximaal 500 euro per kind per jaar, dus het is echt de moeite waard. Je mag maximaal 100 euro van dit bedrag besteden aan instrumenthuur, dat kan in veel gevallen ook bij VRIJDAG. Benieuwd of jij in aanmerking komt voor deze korting? Mail dan naar groningen@jeugdfondssportencultuur.nl.

Daarnaast is de webshop van de Stadjerspas interessant voor kleinere bijdragen. Zo is er een kortingsbon ter waarde van 20 euro die eenmaal per jaar voor elke willekeurige cursus bij VRIJDAG kan worden ingezet óf voor een gratis 15-strippen (studeer)kaart voor muzikanten die bij ons willen studeren, ongeacht leeftijd. Ook zijn er regelmatig speciale aanbiedingen in de webshop, zoals een gratis 5-strippenkaart voor de Vrije Inloop voor kinderen van 4-12 jaar, drie keer gratis entree voor de Vrije Inloop in de voorjaars- en herfstvakantie en vijf euro korting op een voorstelling of concert (dit wordt verrekend aan de kassa). Je kunt de korting één keer per jaar benutten.

Voor volwassenen in de stad Groningen

Voor iedereen in Groningen die ouderen is dan 18 jaar is er het Volwassenenfonds Sport & Cultuur. De bijdrage van het Volwassenenfonds bedraagt maximaal 400 euro per persoon per jaar. Soms zijn er daarnaast nog speciale acties. Om in aanmerking te komen voor het Volwassenenfonds dien je in het bezit te zijn van een (gratis) Stadjerspas. Een aanvraag voor het Volwassenenfonds wordt gedaan door een intermediair (tussenpersoon), bijvoorbeeld een cultuurcoach van VRIJDAG in de Buurt. Benieuwd of jij in aanmerking komt voor deze korting? Mail dan naar groningen@volwassenenfonds.nl.

Voor kinderen in de provincie Groningen

Stichting Leergeld biedt in 100+ gemeenten financiële hulp, zodat kinderen in de leeftijd van 0 tot 18 jaar kunnen meedoen aan binnen- en buitenschoolse activiteiten. Je komt in aanmerking voor een vergoeding als jouw besteedbaar inkomen gelijk is aan, of lager is dan 120% van een bijstandsuitkering. Het aanvragen gaat via een intermediair (tussenpersoon). Benieuwd of jij in aanmerking komt voor deze korting? Kijk dan op de website van Stichting Leergeld.

Korting voor studenten

Wanneer je een volledige dagstudie volgt (vervolgopleiding, geen voortgezet onderwijs), dan kom je in aanmerking voor studentenkorting van 10% op alle activiteiten. Je geeft dit aan bij de inschrijving in het veld 'Opmerkingen'. De voorwaarde is dat je een kopie van je collegekaart (met pasnummer en studiejaar) of een kopie van het bewijs van inschrijving van de onderwijsinstelling mailt naar cursus@bijvrijdag.nl. De korting wordt dan direct verrekend.