Harp

Liever eerst even proberen? Mail naar doen@bijvrijdag.nl voor een proefles!

Een harp is een groot en bijzonder snaarinstrument, in de vorm van het cijfer 7. De snaren, verschillend van lengte en dikte, worden getokkeld met de vingers. De harp is geschikt voor oude en klassieke muziek, maar kan ook worden toegepast in pop en zelfs elektronische muziek; kijk bijvoorbeeld naar wat Remi van Kesteren allemaal met zijn harp doet!

Wil je dit prachtige instrument leren bespelen? Of speel je al een tijdje harp en wil je graag samenspelen in een ensemble of orkest? Stap dan binnen bij VRIJDAG!

De dagen en tijden waarop je les krijgt stem je af met je docent.

Christa Emmerink

Docent Harp

Lesgeven bij VRIJDAG

Mijn doel is om leerlingen dichter bij de muziek te brengen. Muziek heeft oneindig veel mogelijkheden in expressie, kleuren en klanken. Leerlingen kunnen dit op ieder niveau ontdekken en met plezier verder ontwikkelen. Elke leerling is uniek en heeft weer een andere leermethode nodig. De combinatie van muziek overbrengen en de daarbijbehorende methodiek, maakt dat het lesgeven een uitdaging blijft.

Trots op!

Met mijn beroep als harpiste heb ik in prachtige zalen opgetreden, bijzondere mensen ontmoet en indrukwekkende reizen gemaakt. Het is een voorrecht om de schoonheid van de muziek te delen.

Favorieten

Er zijn veel grote namen in de klassieke muziek. Maar als ik één groot voorbeeld zou moeten noemen dan is het J.S. Bach. Zoals Brahms over hem zei: "Studeer Bach, daar kun je alles vinden." Zijn muziek is allesomvattend, iedere noot heeft betekenis. Een grote inspiratie voor velen.

Opleiding

  • Master opleiding aan het Utrechts Conservatorium bij Erika Waardenburg.
  • Bachelor opleiding aan het Prins Claus Conservatorium bij Manja Smits.

Wil je graag meedoen, maar is de cursus voor jou te duur? Je kunt mogelijk aanspraak maken op korting of subsidie. Klik hier voor de voorwaarden.

Ontdek nog meer

Deel deze pagina

Blijf op de hoogte

Kies je nieuwsbrief
  • VRIJDAG: cursussen, workshops en activiteiten
  • KultuurLoket: nieuws voor en door het culturele veld van Groningen
  • VRIJDAG in de Buurt: cultureel nieuws uit de wijken van Groningen
Heb je een vraag?

Verplicht veld