Navigatie overslaan

Wij maken gebruik van cookies om de website normaal te laten functioneren, de browse-ervaring te verbeteren, gepersonaliseerde advertenties of inhoud te tonen en gebruikersinteractie te meten. Door op 'Alle accepteren' te klikken, stem je in met ons gebruik van cookies.

Kies je cursus

Introductiecursus theater

19-99 jaar

De introductiecursus theater is de perfecte manier om te kijken of acteren bij je past. Je leert de grondbeginselen van acteren en ondervindt wat er nodig is om geloofwaardig te kunnen spelen.

Startdatum Tijd Dag Locatie Lessen Prijs  
29 jan. 2024 19:30 - 21:30 Maandag Noorderbuitensingel 11 Gegeven door: Niels Smit Duyzentkunst 160,- Uitverkocht
01 feb. 2024 19:30 - 21:30 Donderdag Noorderbuitensingel 11 Gegeven door: Sophie Luiken 160,- Uitverkocht
04 apr. 2024 19:30 - 21:30 Donderdag Noorderbuitensingel 11 Gegeven door: Sophie Luiken 160,- Inschrijven
08 apr. 2024 19:30 - 21:30 Maandag Noorderbuitensingel 11 Gegeven door: Joke Holwerda 160,- Inschrijven

De introductiecursus theater is de perfecte manier om te kijken of acteren bij je past. Je leert de grondbeginselen van acteren en ondervindt wat er nodig is om geloofwaardig te kunnen spelen. Ervaring is niet nodig.

In een groep werk je gedurende 8 lessen aan verschillende facetten van theater. Zo komen samenspel, improvisatie, fysiek spel en spelen met tekst aan bod. De introductiecursus start 4 keer per jaar.

Na de introductiecursus kun je door met andere cursussen bij VRIJDAG, zoals Acteren en Film maken. Maar je kunt ook direct beginnen met cursussen waarbij geen ervaring vereist is, waaronder De vloer op.

Docenten

Docenten: Niels Smit Duyzentkunst, Sophie Luiken, Joke Holwerda

Veelgestelde vragen

Theater maken doe je in een veilige omgeving en met een vertrouwde groep. Als een theatercursus bij ons eenmaal is begonnen, is het daarom niet mogelijk om een proefles te volgen. We kunnen wel proberen om je bij de start van een cursus een kijkje te gunnen, dit bekijken we per cursus en op individueel niveau. Neem hiervoor contact op via cursus@bijvrijdag.nl. Ben je écht benieuwd of theater maken iets voor je is? Dan adviseren we je om deze introductiecursus theater te volgen.

Wil je graag meedoen, maar is de cursus voor jou te duur? Je kunt mogelijk aanspraak maken op korting of subsidie. Klik hier voor de voorwaarden.

Ontdek nog meer

 • 5-7jr

Route Fantaseren

De wereld is magisch, zeker voor kinderen van 5 tot 7 jaar. Zij leven in een wereld waarin alles mogelijk is. Samen gaan we de vloer op en ervaren we hoe ver onze fantasie ons brengt.

 • 8-12jr

Theaterweekend

Volg je theaterles en wil je meer? Of wil je kort en intensief kennismaken met theater bij VRIJDAG? Doe dan mee aan dit theaterweekend!

 • 8-12jr

Introductiecursus theater

Hoe is het om je eigen ideeën tot leven te brengen op de spelvloer? Doe mee en kijk of toneelspelen bij je past!

 • 18-99jr

Theaterweekend

Volg je theaterles en wil je meer? Of wil je kort en intensief kennismaken met theater bij VRIJDAG? Doe dan mee aan dit theaterweekend!

 • 21-99jr

Acteren

In deze cursus verdiep je jezelf in geloofwaardig leren spelen, scèneopbouw, transformeren tot personages, samen spelen en bovenal jezelf ontdekken als acteur.

 • 16-99jr

STUDIO 10: Muziekproductie (basiscursus)

Ben je nieuw in de wereld van elektronische muziek en wil je leren hoe je de software en apparatuur gebruikt? Wij helpen je verder!

 • 4-7jr

Muziekshow

Samen zingen, dansen op muziek en liedjes maken over alle dingen die zomaar gebeuren!

 • 21-99jr

Film maken

In 8 lessen maak je onder begeleiding van een acteur en filmmaker een korte film.

 • 1,5-4jr

Peuterswing

Klap, stamp, zing, spring, zwierezwaai en dans mee met livemuziek op de piano en accordeon!

 • 21-99jr

De vloer op

Met weinig informatie word jij de vloer op gestuurd en ‘bluf’ je jezelf door de scene heen. Durf jij het aan?

 • 0,5-1,5jr

Babymuziek

Onder begeleiding van de docent maken ouder en kind samen op speelse wijze kennis met muziek. We zingen, dansen en maken muziek op kleine instrumenten.

 • 21-99jr

Theater Coachingstraject

Dit traject is opgezet voor collectieven die zelfstandig willen werken, maar af en toe coaching van de theaterprofessionals van VRIJDAG willen inzetten.