Navigatie overslaan

Deze site gebruik cookies om je beleving te verbeteren. Cookieverklaring

Kies je cursus

Keramiek: Draaien op de schijf

Uitverkocht

Leer draaien op de schijf en ga aan het eind van de cursus met je eigen object naar huis!

Startdatum Tijd Dag Locatie Aantal lessen Prijs  
13 sep. 2022 09:30 - 12:30 Dinsdag Walstraat 34 16 504,- Uitverkocht

Boetseren op een draaischijf is erg leuk om te doen en een uitdagende techniek om te leren! Om het centreren meteen goed onder de knie te krijgen, zal daar in het begin van de cursus veel aandacht aan worden besteed.

In de cursus komen verder diverse technieken aan bod zoals openen, bodem zetten, optrekken en afdraaien en leer je hoe je bolvormen en cilinders kunt draaien. Afhankelijk van je niveau zul je aan het eind van de cursus een pot met een passende deksel kunnen maken, de onderdelen van een theepot (pot met deksel, gedraaide tuit en handvat) of misschien zelfs een vaas met een smalle hals. De laatste lessen staan in het teken van het decoreren en glazuren van je objecten.

Deze cursus is voor zowel beginners als gevorderden en er is voldoende persoonlijke aandacht.

Docenten

Susan van Straten

Keramiek

Susan van Straten is keramiekdocent bij VRIJDAG. Wil jij ook een workshop of cursus volgen bij Susan? Bekijk het aanbod op deze pagina!

Wil je graag meedoen, maar is de workshop voor jou te duur? Je kunt mogelijk aanspraak maken op korting of subsidie. Klik hier voor de voorwaarden.

Ontdek nog meer

  • Uitverkocht

Keramiekatelier: Zelfstandig werken

Het keramiekatelier is bedoeld voor gevorderde cursisten die het prettig vinden om zelfstandig te werken, maar daarbij af en toe wat begeleiding van een docent willen krijgen.

  • Uitverkocht

Keramiek

Je zelfgemaakte vaas of fruitschaal op tafel? Eten van je eigen ontworpen ontbijtbordjes? In deze cursus ontdek je de verrassende mogelijkheden van klei.

Keramiek: Werkplaats

Cursisten van VRIJDAG kunnen zelfstandig aan de slag in de keramiekwerkplaats.

Outdoor fotografie: Winterlandschap

Ben jij een bikkel en hou je van fotograferen en een uitdaging? Kom dan naar VRIJDAG. Pak je camera en ga 4 zaterdagen mee op pad met een docent.

  • Uitverkocht

Textielatelier: Verschillende technieken (11x)

Werken met textiel? Dat kan bij VRIJDAG. In het textielatelier kun je origineel werk maken, zoals ruimtelijke objecten, sieraden, tassen, hoeden en wandversieringen.

Fotobewerking in Lightroom

Alles leren van Adobe Lightroom? Dat kan bij VRIJDAG. Leer foto's importeren, bewerken en retoucheren.

  • Uitverkocht

Modelleren in gips

Wil je leren modelleren in gips? Dat kan bij VRIJDAG. Maak je eigen kopjes en schaaltjes.

  • Uitverkocht

Porselein en zilverklei

Tijdens deze korte, specialistische, cursus maak en ontwerp je zelf sieraden van porselein- en zilverklei! Je maakt eerst een ontwerp in gewone klei en gaat dan aan de slag met porselein- en zilverklei: rollen, pletten, boetseren en stempelen. Verschillende technieken komen aan bod.

  • Uitverkocht

Edelsmeden

Ontdek het geheim van de (edel)smid! In deze cursus edelsmeden leer je stap voor stap sieraden en/of objecten ontwerpen en maken van edelmetaal.

Printen en verven: Dessins op textiel

Hou je van patronen en dessins? Vind je het leuk om te spelen met vormen, lijnen, vlakken, kleuren, ritme en herhaling? Doe dan mee aan deze cursus!

Tekenen: Portret met een verhaal

Wil je leren portret tekenen? Dat kan bij VRIJDAG. Er wordt gebruik gemaakt fotografie en levende modellen.

  • Uitverkocht

Creatieve handvaardigheid (jaar 1)

De opleiding Creatieve Handvaardigheid (CHV) is voor mensen die beroepsmatig of als vrijwilliger beeldend willen werken met groepen, of zich na of bij willen scholen.