Navigatie overslaan

Wij maken gebruik van cookies om de website normaal te laten functioneren, de browse-ervaring te verbeteren, gepersonaliseerde advertenties of inhoud te tonen en gebruikersinteractie te meten. Door op 'Alle accepteren' te klikken, stem je in met ons gebruik van cookies.

Kies je cursus

Keramiek: Draaien op de schijf

Uitverkocht

Leer draaien op de schijf en ga aan het eind van de cursus met je eigen object naar huis!

Startdatum Tijd Dag Locatie Lessen Prijs  
30 jan. 2024 09:30 - 12:30 Dinsdag Walstraat 34 Gegeven door: Susan van Straten 504,- Uitverkocht

Boetseren op een draaischijf is erg leuk om te doen en een uitdagende techniek om te leren! Om het centreren meteen goed onder de knie te krijgen, zal daar in het begin van de cursus veel aandacht aan worden besteed.

In de cursus komen verder diverse technieken aan bod zoals openen, bodem zetten, optrekken en afdraaien en leer je hoe je bolvormen en cilinders kunt draaien. Afhankelijk van je niveau zul je aan het eind van de cursus een pot met een passende deksel kunnen maken, de onderdelen van een theepot (pot met deksel, gedraaide tuit en handvat) of misschien zelfs een vaas met een smalle hals. De laatste lessen staan in het teken van het decoreren en glazuren van je objecten.

Deze cursus is voor zowel beginners als gevorderden en er is voldoende persoonlijke aandacht.

Docenten

Docenten: Susan van Straten

Wil je graag meedoen, maar is de cursus voor jou te duur? Je kunt mogelijk aanspraak maken op korting of subsidie. Klik hier voor de voorwaarden.

Ontdek nog meer

  • 16-99jr
  • Tip!

Fashion: Recycle je eigen kleding

Wil jij leren ontdekken wat er mogelijk is met bestaande kledingstukken, materialen en accessoires? Mixen en matchen én ook nog iets leren? Kom dan meedoen met deze naaiworkshop!

Schilderen: Mixed media and other matters

Ontdek nieuwe lagen en ingangen in je werk bij VRIJDAG. Je experimenteert met materialen en technieken. In dit proces word je persoonlijk begeleid.

  • 18-99jr

Muurbloempjes: Interieur muurschildering maken

In deze workshop maak je een ontwerp voor een muurschildering in jouw eigen interieur. En je gaat ook experimenteren op de muren bij VRIJDAG!

Naaicursus voor beginners

Heb je nog nooit achter de naaimachine gezeten, maar het lijkt je super leuk? Doe dan mee aan deze korte naaicursus voor beginners.

Ontwerpen in hout: Nieuw leven

Wil jij graag (leren) ontwerpen in hout, en dat combineren met iets wat er al is? Niet alleen nieuw werk creëren, maar juist ook met aandacht voor objecten die er al zijn? Dat kan bij VRIJDAG.

Tekenen en schilderen: Ideeënwerkplaats

Hoe kun je de 1001 ideeën in jezelf aan de oppervlakte toveren om geïnspireerd met iets nieuws aan de slag te kunnen?

  • 21-99jr

Modeatelier

Hou je van kleding en zou je meer willen doen met mode? Dat kan bij VRIJDAG. Tijdens de cursus leer je ook nog eens over duurzame fashion.

De magie van tekenen

Ga op spelende en onderzoekende wijze op verkenningstocht langs verschillende manieren van het tekenen!

Textiel: prints en patronen (zeef)drukken

Prints, patronen, strepen, stippen… word jij al enthousiast? In deze cursus kun je helemaal los met het drukken van prints en patronen op textiel!

Painting: From light to paint

In this course, you will learn to paint by observing light. The lessons are taught in English.

Houtdrukken

Wil je alles leren over houtdrukken en het gutsen? Dat kan bij VRIJDAG. De begeleiding is individueel en gericht op de ontwikkeling van je eigen stijl en creatieve aanpak.

Batik- en zijde-schildertechnieken

Een cursus vol kleur en experiment, met oude technieken uit Japan, Indonesië en Afrika.