Route 6-7 jaar: ONTDEKKEN

HOUD ME OP DE HOOGTE
Startdatum Tijd Dag(en) Locatie Aantal lessen Prijs
02 mrt 2021 15:45 - 16:45 dinsdag Noorderbuitensingel 11 10 50,00

We weten nog niet wanneer we kunnen starten met deze cursus. Laat je gegevens achter en je krijgt (vrijblijvend) bericht zodra we weer starten.

Kinderen van 6 en 7 jaar worden zich steeds meer bewust van de wereld om hen heen. Wat is echt en wat is niet echt? Ze gaan steeds meer op zoek naar het verschil tussen fantasie en werkelijkheid. Binnen deze cursus gebruiken we die zoektocht als uitgangspunt. 

De cursus bestaat uit 2 blokken met in totaal 10 lessen. Gebruik je fantasie, creëer verhalen en maak samen de mooiste, spannendste en grappigste scènes. 

Ben je nieuwsgierig geworden? Meld je dan snel aan! 

Gabriëlle Glasbeek

Sara Scholten

Speldocent

"Iedereen kan zingen en spelen, het feestje maak je samen!"

Lesgeven bij VRIJDAG

Ik vind het leuk om de juiste snaar te vinden. Kinderen en volwassenen de uitdaging én de veiligheid bieden, zodat ze steeds meer van zichzelf laten zien. Ik ben tevreden als spelers trots zijn en plezier beleven. Als ze verrast worden door zichzelf; nieuwe dingen ontdekken, een andere ‘taal’ erbij krijgen om zichzelf te uiten. 

Trots op!

Met mijn collega Wim Lever maak ik op de muziekschool jaarlijks in zeven weken een voorstelling. Met zo’n veertig kinderen die allemaal een rol hebben, iets zingen en/of een instrument spelen (solo of in een orkest) maak ik samen het verhaal. Vlak voor de uitvoering denk ik elk jaar weer dat het dit keer echt niet gaat lukken. Tijdens de voorstelling valt toch altijd weer alles op zijn plek. De concertzaal, de ouders en het moment waarop alles samen komt. Voor alle kinderen een geweldige ervaring! Daarnaast ben ik trots op Vrouw Holland. Al meer dan 15 jaar toeren we langs de Nederlandse theaters. We maken inmiddels ons achtste programma en er valt nog steeds zoveel te lachen en uit te zoeken met elkaar. 

Favorieten

Ik haal mijn inspiratie uit heel veel verschillende stukken en makers, het is maar wat toevallig op mijn pad komt. Kommil Foo, De Kopergietery, Wende Snijders maar ook Club Guy&Roni en het NNT.

Opleiding

Creatieve therapie/dramatherapie Amersfoort.

Meer

Naast Vrouw Holland heb ik een aantal regies gedaan (Flauwe Cult, Vals Alarm) en geef ik dramatherapie en sociale vaardigheidstrainingen aan kinderen binnen het speciaal onderwijs. Daarnaast werk ik als speldocent o.a. op MBO Noorderpoort en het Zernike college. Ook ga ik met jongerentheatergezelschap De Steeg langs MBO en VMBO scholen met een voorstelling over o.a. pesten. Het is mijn taak om de leerlingen zover te krijgen om ‘in te springen’. Verder heb ik een eigen theatershowtje waarbij ik van een high tea, High Theatre maak. Het is een kleine solo voorstelling, begeleid door gitaar/contrabas met bestaande en eigen liedjes over thee en booze. Grappige interacties met het publiek maken dat ik ter plekke het ‘thee-verleden’ van het publiek kan bezingen.

Docent Theater

Lesgeven bij VRIJDAG

Bij VRIJDAG ben ik dit jaar reisleider van de route 6-7 jaar: Ontdekken! Daarnaast verzorg ik in verschillende routes verschillende stations zoals: vormgeving, filosofie en theatermaken. Ik zie vooral uit naar de blokken filosofie waarin we samen van alles om ons heen gaan onderzoeken. Kinderen mogen niet vaak meedoen aan het gesprek waarin wij grote vragen over de wereld proberen op te lossen. In dit station doen we dat juist wel. Van dat gesprek wordt ik blij. Dus instappen met die hap!

Trots op!

Ik ben trots op het nieuwe programma van het VRIJDAG theater. Daar hebben we met zijn allen op zitten zwoegen! Volgens mij staat er nu iets heel moois en gaat deze nieuwe manier van werken ons nog meer plezier en vrijheid opleveren.

Favorieten

Theatermakers die dat 'iets' doen wat mij raakt. Iets wat een onuitwisbare indruk achterlaat. Dit zijn voor mij bijvoorbeeld Boukje Sweigman en theatercollectief Swalbe. Hun beeldende, indringende manier van een gevoel of een verhaal brengen inspireert mij.

Opleiding

Docent theater opleiding aan de Noordelijke Hogeschool Leeuwarden

Meer

Ik werk als ZZP'er bij verschillende instellingen en werk mee aan verschillende projecten, veel variatie dus! Zo werk ik als docent bij De Noorderlingen (vooropleiding theater) waar ik met de productiegroep de voorstelling 'De Jossen' heb gemaakt. Bij Het Houten Huis werk ik als project-educatie medewerker aan Het Houten Huis in de klas. Ook ben ik een van de cultuurprofessionals die meewerkt aan het project Cultuurprofs in het S(B)O. Een project waarin ik samen met een speciaalonderwijs-school een nieuwe leerlijn theater ga ontwikkelen.

https://sarascholten.com/

Wil je graag kunst maken, maar vind je de cursus te duur? Je kunt mogelijk aanspraak maken op korting of subsidie. Klik hier voor de voorwaarden.

Ontdek nog meer

Deel deze pagina

Blijf op de hoogte

Kies je nieuwsbrief
  • VRIJDAG: cursussen, workshops en activiteiten
  • KultuurLoket: nieuws voor en door het culturele veld van Groningen
  • VRIJDAG in de Buurt: cultureel nieuws uit de wijken van Groningen
Heb je een vraag?

Verplicht veld