Navigatie overslaan

Wij maken gebruik van cookies om de website normaal te laten functioneren, de browse-ervaring te verbeteren, gepersonaliseerde advertenties of inhoud te tonen en gebruikersinteractie te meten. Door op 'Alle accepteren' te klikken, stem je in met ons gebruik van cookies.

Kies je cursus

Introductiecursus theater

8-12 jaar

Hoe is het om je eigen ideeën tot leven te brengen op de spelvloer? Doe mee en kijk of toneelspelen bij je past!

Startdatum Tijd Dag Locatie Lessen Prijs  
29 jan. 2024 15:30 - 17:00 Maandag Noorderbuitensingel 11 Gegeven door: Lianne Karel 60,- Uitverkocht
08 apr. 2024 15:30 - 17:00 Maandag Noorderbuitensingel 11 Gegeven door: Lianne Karel 60,- Inschrijven

Hoe is het om je eigen ideeën tot leven te brengen op de spelvloer? Kom erachter tijdens deze korte en vrolijke introductiecursus voor kinderen van 8 t/m 12 jaar. Samenspel, fantasie en spelplezier staan hierbij voorop. Doe mee en kijk of toneelspelen bij je past! Ervaring is niet nodig.

Na deze introductiecursus kun je doorstromen naar een theaterroute die past bij jouw leeftijd, zoals Route Verbeelden (8-9 jaar) of Route Beleven (10-12 jaar). Deze routes starten twee keer per jaar, in september en in februari. Het is ook mogelijk om direct te starten in een route, ervaring is niet vereist.

Volg je liever les in het Engels? Meld je dan aan voor de cursus Acting voor kinderen.

Docenten

Docenten: Lianne Karel

Veelgestelde vragen

Theater maken doe je in een veilige omgeving en met een vertrouwde groep. Als een theatercursus bij ons eenmaal is begonnen, is het daarom niet mogelijk om een proefles te volgen. We kunnen wel proberen om je bij de start van een cursus een kijkje te gunnen, dit bekijken we per cursus en op individueel niveau. Neem hiervoor contact op via cursus@bijvrijdag.nl. Ben je écht benieuwd of theater maken iets voor je is? Dan adviseren we je om deze introductiecursus theater te volgen.

Wil je graag meedoen, maar is de cursus voor jou te duur? Je kunt mogelijk aanspraak maken op korting of subsidie. Klik hier voor de voorwaarden.

Ontdek nog meer

 • 21-99jr

Acteren

In deze cursus verdiep je jezelf in geloofwaardig leren spelen, scèneopbouw, transformeren tot personages, samen spelen en bovenal jezelf ontdekken als acteur.

 • 18-99jr

Theaterweekend

Volg je theaterles en wil je meer? Of wil je kort en intensief kennismaken met theater bij VRIJDAG? Doe dan mee aan dit theaterweekend!

 • 19-99jr

Introductiecursus theater

De introductiecursus theater is de perfecte manier om te kijken of acteren bij je past. Je leert de grondbeginselen van acteren en ondervindt wat er nodig is om geloofwaardig te kunnen spelen.

 • 16-99jr

STUDIO 10: Muziekproductie (basiscursus)

Ben je nieuw in de wereld van elektronische muziek en wil je leren hoe je de software en apparatuur gebruikt? Wij helpen je verder!

 • 4-7jr

Muziekshow

Samen zingen, dansen op muziek en liedjes maken over alle dingen die zomaar gebeuren!

 • 21-99jr

Film maken

In 8 lessen maak je onder begeleiding van een acteur en filmmaker een korte film.

 • 1,5-4jr

Peuterswing

Klap, stamp, zing, spring, zwierezwaai en dans mee met livemuziek op de piano en accordeon!

 • 21-99jr

De vloer op

Met weinig informatie word jij de vloer op gestuurd en ‘bluf’ je jezelf door de scene heen. Durf jij het aan?

 • 0,5-1,5jr

Babymuziek

Onder begeleiding van de docent maken ouder en kind samen op speelse wijze kennis met muziek. We zingen, dansen en maken muziek op kleine instrumenten.

 • 21-99jr

Theater Coachingstraject

Dit traject is opgezet voor collectieven die zelfstandig willen werken, maar af en toe coaching van de theaterprofessionals van VRIJDAG willen inzetten.

 • 21-99jr

Repertoireklas zang

Wil jij werken aan je interpretatie en voordracht van je zang? Dat kan bij VRIJDAG. Je krijg twee lessen van enthousiaste en ervaren docenten.

Elektronische muziek

Van sounddesign, beats maken, produceren, mixen, muziektheorie, akkoorden en akkoordprogressies tot studiotechniek: wij helpen je verder!